Virkatodistukset ja sukuselvitys

Virkatodistukset ja sukuselvitykset, kirkollisten toimitusten rekisteröinti ja avioliiton esteiden tutkinta siirtyivät 1.4.2020 Espoon aluekeskusrekisterille.

Virkatodistuksien sähköinen tilaus

Virkatodistuksia ja sukuselvityksiä voi tilata sähköisellä lomakkeella tai ottamalla yhteyttä Espoon aluekeskusrekisteriin. Lohjan seurakunta tai sen alueseurakunnat eivät hoida virkatodistustilauksia.

Yksityisasiakkaat

Voit tilata virkatodistuksen näin:

Organisaatioasiakkaat

Voit tilata virkatodistuksen näin:

Lue myös kirkkohallituksen tiedote sukuselvityksestä perunkirjoitusta varten.

Perittävät maksut

9 euroa maksavat todistukset:

 

- kirkon yhteisestä jäsentietojärjestelmästä tulostettu, seurakunnan jäsenen perustietoja sisältävä elää-todistus


- virkatodistus, jossa on muitakin kuin seurakunnan jäsenen perustietoja (esimerkiksi sellaisia, jotka koskevat aviopuolisoa, lapsia tai muita henkilöitä) mutta kaikki tiedot löytyvät jäsentietojärjestelmästä tai perhelehtikortistosta

 

30 euroa maksavat todistukset:

- virkatodistukseen haetaan enemmän kuin yksi tieto vanhoista kirkonkirjoista


Toimitusmaksu

Maksullisen todistuksen lähettäminen maksaa 5,50 euroa. Todistuksen lähettämisestä ulkomaille peritään lisäksi posti- ja pankkipalvelumaksut. Jos lasku lähetetään asiakkaan pyynnöstä eri osoitteeseen kuin todistus, erillisen laskun lähettämisestä veloitetaan lisäksi 5,50 euroa. Faksin lähettämisestä ei peritä maksua. Maksukehotuksesta veloitetaan 5 euroa. 


Kirkkolain 16 luvun 11§:n 2 momentin mukaan kirkkohallitus määrää kirkonkirjojen tietojen luovuttamisesta seurakunnille ja keskusrekistereille perittävät maksut.

tilaa virkatodistus -logo