Virkatodistukset ja sukuselvitys

Virkatodistukset ja sukuselvitykset, kirkollisten toimitusten rekisteröinti ja avioliiton esteiden tutkinta on siirtynyt 1.4.2020 alkaen Espoon aluekeskusrekisterille.

Virkatodistuksien sähköinen tilaus

Virkatodistuksia ja sukuselvityksiä voit tilata sähköisellä lomakkeella tai ottamalla yhteyttä Espoon aluekeskusrekisteriin. Lohjan seurakunta tai sen alueseurakunnat eivät hoida virkatodistustilauksia.

Yksityisasiakkaat

Virkatodistuksen voit tilata:

Organisaatioasiakkaat

Virkatodistuksen voi tilata:

Lue myös kirkkohallituksen tiedote sukuselvityksestä perunkirjoitusta varten.

Perittävät maksut  (1.1.2020 alkaen)

9 euroa maksavat todistukset

Kirkon yhteisestä jäsentietojärjestelmästä tulostettu seurakunnan jäsenen perustietoja sisältävä elää-todistus.


Mikäli virkatodistukseen tulee enemmän (esim. aviopuolisoa, lapsia tai muita henkilöitä koskevia) tietoja, ja kaikki tiedot löytyvät joko jäsentietojärjestelmästä tai perhelehtikortistosta, todistus maksaa myös 9 euroa.

 

30 euroa maksavat todistukset

Jos virkatodistukseen haetaan enemmän kuin yksi tieto vanhoista kirkonkirjoista, todistus maksaa 30 euroa


Toimitusmaksu

Maksullisen todistuksen lähettäminen maksaa 5,50 euroa. Todistuksen lähettämisestä ulkomaille peritään lisäksi posti- ja pankkipalvelumaksut. Jos lasku lähetetään asiakkaan pyynnöstä eri osoitteeseen kuin todistus, veloitetaan erillisen laskun lähettämisestä lisäksi 5,50 euroa. Faksin lähettämisestä ei peritä maksua. Maksukehotuksesta veloitetaan 5 euroa. 


Kirkkolain 16 luvun 11§:n 2 momentin mukaan kirkkohallitus määrää kirkonkirjojen tietojen luovuttamisesta seurakunnille ja keskusrekistereille perittävän maksut.

tilaa virkatodistus -logo