Virkatodistukset ja sukuselvitys

Virkatodistukset ja sukuselvitykset, kirkollisten toimitusten rekisteröinti ja avioliiton esteiden tutkinta on siirtynyt 1.4.2020 alkaen Espoon aluekeskusrekisterille.

Puhelin: 09 805 02600 (ma-to klo 9-15)

Osoite: Kirkkokatu 1, 02770 Espoo

Sähköposti: keskusrekisteri.espoo@evl.fi

Korona-tilanteen vuoksi asiakasvastaanotto Espoon aluekeskusrekisterissä pidetään suljettuna 31.8.2020 asti.

Virkatodistuksien sähköinen tilaus

Virkatodistuksien tilaus sähköisesti oheisen linkin kautta, paina tästä.

Ruuhkaa aluekeskusrekisterissä

Suurien tilausmäärien vuoksi virkatodistusten ja sukuselvitysten tilaus on ruuhkautunut Espoon aluekeskusrekisterissä. Tämän johdosta puhelinpalvelu on auki maanantaista torstaihin klo 9-15 vuoden 2020 loppuun saakka. Näin koko perjantai päivä jää vapaaksi todistusten tekoa varten.

Lue myös kirkkohallituksen tiedote sukuselvityksestä perunkirjoitusta varten.

Perittävät maksut  (1.1.2020 alkaen)

9 euroa maksavat todistukset

Kirkon yhteisestä jäsentietojärjestelmästä tulostettu seurakunnan jäsenen perustietoja sisältävä elää-todistus.

Mikäli virkatodistukseen tulee enemmän (esim. aviopuolisoa, lapsia tai muita henkilöitä koskevia) tietoja, ja kaikki tiedot löytyvät joko jäsentietojärjestelmästä tai perhelehtikortistosta, todistus maksaa myös 9 euroa.

30 euroa maksavat todistukset

Jos virkatodistukseen haetaan enemmän kuin yksi tieto vanhoista kirkonkirjoista, todistus maksaa 30 euroa

Toimitusmaksu

Maksullisen todistuksen lähettäminen maksaa 5,50 euroa. Todistuksen lähettämisestä ulkomaille peritään lisäksi posti- ja pankkipalvelumaksut. Jos lasku lähetetään asiakkaan pyynnöstä eri osoitteeseen kuin todistus, veloitetaan erillisen laskun lähettämisestä lisäksi 5,50 euroa. Faksin lähettämisestä ei peritä maksua. Maksukehotuksesta veloitetaan 5 euroa.

Kirkkolain 16 luvun 11§:n 2 momentin mukaan kirkkohallitus määrää kirkonkirjojen tietojen luovuttamisesta seurakunnille ja keskusrekistereille perittävän maksut.

Laurinkatu 40
08100  Lohja

Huom. poikkeustilanteesta johtuen toimistot ovat tällä hetkellä suljettuina. Palvelemme puhelimitse (klo 9-14.30) ja sähköpostilla: p. 019 32 841 faksi 019 322 452 lohja.seurakuntatoimisto@evl.fi Virkatodistukset ja sukuselvitykset, kirkollisten toimitusten rekisteröinti ja avioliiton esteiden tutkinta: Espoon aluekeskusrekisteri (Kirkkokatu 1, 02770 Espoo), puhelinpalvelu numerossa 09 805 02600 avoinna ma-to klo 9-15 vuoden 2020 loppuun saakka. Korona-tilanteen vuoksi keskusrekisterin asiakasvastaanotto pidetään suljettuna 31.8.2020 asti, sähköposti keskusrekisteri.espoo@evl.fi