Hautausmaat

Hautauspalvelut

Siunausaikaa ja -paikkaa koskevat varaukset tehdään Lohjan seurakuntatoimistossa tai oman alueseurakunnan seurakuntatoimistossa. Siunausjärjestelyjen yhteydessä varataan myös pappi ja kanttori sekä mahdollisesti muistotilaisuuspaikka.

Hautapaikasta ja muista hautaukseen ja haudan hoitoon liittyvistä asioista sovitaan Lohjan seurakuntatoimistossa. Tietoa hautausjärjestelyistä löydät täältä.

Hautapaikka- ja hautauspalvelumaksut 2022

Haudan hoito

Haudan hoidosta vastaa hautaoikeuden haltija. Haudan voi hoitaa itse, tai sen voi antaa seurakunnan hautainhoitorahaston hoidettavaksi. Haudan hoidosta voi sopia yhdeksi vuodeksi kerrallaan, tai hoitosopimuksen voi tehdä 5, 10 tai 15 vuodeksi. Muistolehtojen hoidosta vastaa seurakunta. Hautapaikkoihin ja haudan hoitoon liittyvät asiat hoidetaan seurakuntatoimistossa p. 044-3284224 tai 044-3284226

Haudanhoitomaksut 2022

Muistomerkit

Muistomerkin hoito kuuluu aina hautapaikan haltijalle. Vanhaan hautaan haudattaessa muistomerkin poistaminen ja paikalleen asentaminen ovat hautapaikan haltijan vastuulla. Kivityöt voi tilata esimerkiksi hautaustoimiston kautta. Uuden muistomerkin hankinnassa on noudatettava seurakunnan antamia yleismääräyksiä.

Hautamuistomerkkeihin liittyviä määräyksiäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Kehotukset ja kuulutukset haudoilla

Seurakunta voi asettaa haudoille kehotuksia haudan tai muistomerkin kunnostuksesta tai virallisia, kirkkoneuvoston päätöksellä tehtäviä kuulutuksia.

Kehotukset ja kuulutukset haudoillaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Kuulutukset

Lohjan seurakunnan kirkkoneuvosto on antanut kunnostuskehotuksen Pyhän Laurin kirkkomaalla haudoille, joilla hoitovelvollisuus katsottiin olennaisesti laiminlyödyksi (KN 25.1.2021 §3). Hautaoikeuden haltija velvoitetaan kunnostamaan hauta vuoden kuluessa tästä kuulutuksesta sillä uhalla, että oikeus hautapaikkaan muutoin julistetaan menetetyksi.

Metsolan ja Virkkalan hautausmailla on hautoja, joiden hallinta-aika on päättynyt vuoden 2020 loppuun mennessä. Omaisilla on oikeus lunastaa hauta uudelleen.

Kuulutus hautojen hoidon laiminlyönnistä Pyhän Laurin kirkkomaalla

Kuulutus hautojen hallinta-ajan päättymisestä Metsolan ja Virkkalan hautausmailla

Yhteystiedot:

Hautausmaiden yhteystiedot ko. hautausmaan sivulla

Lohjan seurakuntatoimisto

palvelee toistaiseksi vain puhelimitse ja sähköpostitse.

Laurinkatu 40, 08100 Lohja
avoinna ma-pe klo 9.00-14.30
puh. (019)328 41 (keskus)
lohja.seurakuntatoimisto@evl.fi