Hautausmaat

Hautauspalvelut

Siunausaikaa ja -paikkaa koskevat varaukset tehdään Lohjan seurakunnan  kirkkoherranvirastossa tai oman alueseurakunnan seurakuntatoimistossa. Siunausjärjestelyjen yhteydessä varataan myös pappi ja kanttori sekä mahdollisesti muistotilaisuuspaikka.

Hautapaikasta ja muista hautaukseen ja haudan hoitoon liittyvistä asioista sovitaan Lohjan seurakunnan taloustoimistossa. Tietoa hautausjärjestelyistä löydät täältä.

Hautapaikka- ja hautauspalvelumaksut 2019

Haudan hoito

Haudan hoidosta vastaa hautaoikeuden haltija. Haudan voi hoitaa itse tai antaa sen seurakunnan hautainhoitorahaston hoidettavaksi. Haudan hoidosta voi sopia yhdeksi vuodeksi kerrallaan tai tehdä hoitosopimuksen 5, 10 tai 15 vuodeksi. Muistolehtojen hoidosta vastaa seurakunta. Hautapaikkoihin ja haudan hoitoon liittyvät asiat hoidetaan seurakunnan taloustoimistossa p. 044-3284224 tai 044-3284226

Haudanhoitomaksut 2019

Muistomerkit

Muistomerkkien hoito kuuluu aina hautapaikan haltijalle. Vanhaan hautaan haudattaessa muistomerkkien poistaminen ja paikalleen asentaminen ovat hautapaikan haltijan vastuulla. Kivityöt voi tilata esim. hautaustoimistojen kautta. Uuden muistomerkin hankinnassa on noudatettava seurakunnan antamia yleismääräyksiä. Pyhän Laurin kirkkomaan, Virkkalan, Sammatin ja Pusulan uurnahauta-alueilla on omat määräyksensä muistomerkeistä. Uurnahauta-alueiden muistomerkkimääräykset löytyvät pdf-liitteenä ko. hautausmaan sivulta.

Hautamuistomerkkeihin liittyviä määräyksiä

Kehotukset ja kuulutukset haudoilla

Haudoille voidaan seurakunnan toimesta asettaa kehotuksia haudan tai muistomerkin kunnostuksesta tai virallisia, kirkkoneuvoston päätöksellä tehtäviä kuulutuksia.

Kehotukset ja kuulutukset haudoilla

Kuulutukset

Lohjan seurakunnan kirkkoneuvosto on päättänyt antaa kunnostuskehotuksen Nummen hautausmaalla haudoille, joilla haudan hoito katsotaan olennaisesti laiminlyödyksi. Liitteenä kuulutus ja lista haudoista, joita kuulutus koskee. Hoitamattomille haudoille on laitettu kuulutus.

Hoitamattomien hautojen kuulutukset Nummen hautausmaa

Metsolan ja Virkkalan hautausmailla on kuulutettu hautoja, joiden hallinta-aika on päättynyt vuoden 2018 loppuun mennessä.

Päättyvien hallinta-aikojen kuulutus Metsolan ja Virkkalan hautausmailla

Yhteystiedot:

Hautausmaiden yhteystiedot ko. hautausmaan sivulla

Lohjan seurakunnan taloustoimisto ja kirkkoherranvirasto

Laurinkatu 40, 08100 Lohja
avoinna ma-pe klo 8.30-14.30
puh. (019)328 41 (keskus)
lohja.taloustoimisto@evl.fi
lohja.kirkkoherranvirasto@evl.fi