Alla enemmän tietoa rippikoulusta.

Katso ennen ilmoittautumista lisää tietoa rippikouluvaihtoehdoista 2022 ja rippikoulun tapaamisista:

Rippikoulut 2022 - Lohjan seurakunta

Ilmoittaudu Lohjan seurakunnan ripareille 2022 osoitteesta:

Ilmoittautuminen on auki 15.10.2021 klo 15 - 26.10.2021 klo 23:59.

Kaikkien ilmoittautumisaikana ilmoittautuneiden toiveet käsitellään samaan aikaan.

Jos olet lohjalainen ja osallistut muun kuin Lohjan seurakunnan järjestämään ripariin, ilmoittaudu kotiseurakuntaan tutustumisjaksoon tässä osoitteessa:

https//:bit.ly/muuallakayvat

Osallistu tapaamisiin. Saat suorituksen jälkeen todistuksen tämän rippikoulun osan suorittamisesta.

Nuoret musisoimassa ulkona

Rippikoulu

Rippikouluilmoittautuminen on suljettu rippikouluryhmien tietojen käsittelyä varten.

Jälki-ilmoittautuminen on mahdollinen myöhemmin. Silloin tarjotaan paikkoja niihin rippikouluryhmiin, joihin voimme ottaa lisää nuoria. Paikkoja on talvella sekä loppukesästä.

Jotta sinun ei tarvitsisi seurata, koska jälki-ilmoittautuminen on mahdollista, lähetä yhteystietosi (sähköpostiosoitteesi) rippikoulutyön pappi Katille tai rippikoulutyöntekijä Katjalle, niin hän ilmoittaa, milloin avaamme ilmoittautumisen uudelleen. Yhteystiedot ovat alla.

Muualla rippikoulunsa käyvät Lohjan seurakunnan jäsenet tai tulevat sellaiset

Omaan seurakuntaan tutustumisjakso kuuluu rippikouluun siinäkin tapauksessa, että nuori käy muun kuin Lohjan seurakunnan järjestämän rippikoulun. Ilmoittautuminen on siis tärkeää. Muualla rippikoulunsa käyvät nuoret muodostavat oman ryhmän. Tähänkin ryhmään ilmoittaudutaan sähköisesti. Ilmoittautumisaika on sama kuin ilmoittauduttaessa Lohjan seurakunnan rippikouluryhmiin. Tutustumisjakso on maksuton.

Aikuisrippikoulu

Järjestämme aikuisrippikoulua ympäri vuoden. Jos rippikoulu on ajankohtainen tai uskon asiat ovat alkaneet askarruttaa mieltä, ota yhteyttä rippikoulutyön pappi Kati Pitkäseen p. 044 738 0696 kati.pitkanen@evl.fi.

Mitä rippikoulu on?

Rippikoulujen toteutuksessa on eroja, mutta lähtökohta on kaikilla sama. Rippikoulu perustuu lähetys- ja kastekäskyyn (Matt 28:18-20), jossa Jeesus sanoo: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen.

Varhaisen kirkon aikana kristityiksi kääntyneille annettiin opetusta ennen kastetta. Nykyisin kirkon jäsenistä useimmat on kastettu jo pieninä lapsina.

Rippikoulussa meille opetetaan lisää Jumalasta, Jeesuksesta, kirkosta ja uskosta. Siksi rippikoulussa saatua opetusta pitäisi kutsua nimellä kasteopetus.

Rippikoulun voi käydä sinä vuonna, jona täyttää 15 vuotta. Rippikoulun voi kuitenkin käydä myös myöhemmin, kun se itselle sopii.

Rippikoulussa pohditaan elämän tärkeitä kysymyksiä

Rippikoulua pidetään Jeesuksen käskyn vuoksi, ja rippikoulussa pohditaan elämän tärkeitä kysymyksiä. Yhden tärkeimmistä asioista kristinoppi muotoilee näin: "Jumalan ja Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen tunteminen ja Jumalan lapseksi pääseminen on elämämme kallein asia."

Kaste on lähtökohta kristittynä elämiselle ja myös rippikoululle. Kasteessa kasvoihisi ja rintaasi on piirretty näkymätön Jumalan omistusmerkki - vesileima. Se on ristin muotoinen, ja sen tekemisen yhteydessä sanottiin: "Ota pyhä ristinmerkki kasvoihisi ja rintaasi todistukseksi siitä, että ristiinnaulittu Jeesus Kristus on sinut lunastanut ja kutsunut opetuslapsekseen."

Ristin muotoinen vesileima on jatkuvasti voimassa oleva lupaus: sinulla on paikka Jeesuksen opetuslasten joukossa. Kastetilaisuudessa vanhempasi ja kummisi lausuivat puolestasi uskontunnustuksen.

Rippikoulu päättyy konfirmaatioon

Viiteentoista ikävuoteen mennessä olet oppinut jo yhtä ja toista siitä uskosta, johon sinut kasteessa liitettiin. Rippikoulu on mahdollisuutesi tarkistaa, mitä olet oppinut ja oppia uutta.

Rippikoulun tarkoitus on auttaa sinua elämään kristittynä tässä ajassa ja maailmassa. Rippikoulu päättyy konfirmaatioon, jossa saat yhtyä samaan uskontunnustukseen, joka kerran luettiin kastetilaisuudessasi. Nyt vanhemmat ja kummit eivät enää tee sitä puolestasi, vaan sinä itse olet pääosassa.

Kenties saat vielä kummina lausua saman jonkun pienokaisen puolesta. Sana konfirmaatio tulee latinasta, confirmare  ja tarkoittaa "vahvistaa". Konfirmaatio on sitä, että kastettua vahvistetaan esirukouksen ja siunauksen avulla ja häntä rohkaistaan tunnustamaan uskoaan.
(Lähde: Virtanen-Nokelainen: Meitä varten [mukaillen])

PS. Mikäli etsit juhlatilaa konfirmaation jälkeen, suosittelemme tarkastamaan myös seurakunnan vuokrattavat tilat -listan!

Lisätietoa riparista täältä!

Rippikoulutyö, tavoitettavissa keskiviikosta sunnuntaihin.