Alla enemmän tietoa rippikoulusta.

Katso ennen ilmoittautumista lisää tietoa rippikouluvaihtoehdoista 2022 ja rippikoulun tapaamisista:

Rippikoulut 2022 - Lohjan seurakunta

Ilmoittaudu Lohjan seurakunnan ripareille 2022 osoitteesta:

Ilmoittautuminen on auki 15.10.2021 klo 15 - 26.10.2021 klo 23:59.

Kaikkien ilmoittautumisaikan ilmoitttautuneiden toiveet käsitellään samaan aikaan.

Jos olet lohjalainen ja käyt riparin muualla, ilmoittaudu kotiseurakuntaan tutustumisjaksoon osoitteesta:

https//:bit.ly/muuallakayvat

Osallistu tapaamisiin ja saat suorituksen jälkeen todistuksen tämän rippikoulun osan suorittamisesta.

Nuoret musisoimassa ulkona

Rippikoulu

Rippikouluilmoittautuminen vuoden 2022 rippikouluihin on auki 15.10.2021 klo 15:00 - 26.10.2021 klo 23:59.

Muualla rippikoulunsa käyvät Lohjan seurakunnan jäsenet tai tulevat sellaiset

Mikäli nuori käy rippikoulun muualla kuin Lohjan seurakunnan järjestämänä, omaan seurakuntaan tutustumisjakso kuuluu siihenkin rippikouluun. Ilmoittautuminen on siis tärkeää. Muualla käyvät rippikoulunsa käyvät nuoret muodostavat oman ryhmänsä. Ryhmään ilmoittaudutaan myös sähköisesti. Ilmoittautumisaika on sama kuin Lohjan seurakunnan rippikouluryhmiin ilmoittatumisessa. Tutustumisjakso on maksuton.

Aikuisrippikoulu

Aikuisrippikoulua järjestämme ympäri vuoden. Jos rippikoulu on ajankohtainen tai uskon asiat ovat alkaneet askarruttaa mieltä, ota yhteyttä rippikoulutyön pappi Kati Pitkäseen p. 044 738 0696 kati.pitkanen@evl.fi.

Mitä rippikoulu on?

Rippikoulujen toteutuksessa on eroja, mutta lähtökohta on kaikilla sama. Rippikoulu perustuu lähetys- ja kastekäskyyn (Matt 28:18-20), jossa Jeesus sanoo: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen.

Varhaisen kirkon aikana annettiin kristityiksi kääntyneille opetusta ennen kastetta. Nykyisin kirkon jäsenistä on useimmat kastettu jo pieninä lapsina.

Rippikoulussa meille opetetaan lisää Jumalasta, Jeesuksesta, kirkosta ja uskosta. Siksi rippikoulussa saatua opetusta pitäisi kutsua nimellä kasteopetus.

Rippikoulun voi käydä sinä vuonna, jona täyttää 15-vuotta. Mutta rippikoulun voi käydä myös myöhemmin silloin, kun se itselle sopii.

Rippikoulussa pohditaan elämän tärkeitä kysymyksiä

Jeesuksen käskyn vuoksi rippikoulua pidetään ja siellä pohditaan elämän tärkeitä kysymyksiä. Yhden tärkeimmän kristinoppi muotoilee näin: "Jumalan ja Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen tunteminen ja Jumalan lapseksi pääseminen on elämämme kallein asia."

Kaste on lähtökohta kristittynä elämiselle ja myös rippikoululle. Kasteessa on kasvoihisi ja rintaasi piirretty näkymätön Jumalan omistusmerkki - vesileima. Se on ristin muotoinen ja sen tekemisen yhteydessä sanottiin: "Ota pyhä ristinmerkki kasvoihisi ja rintaasi todistukseksi siitä, että ristiinnaulittu Jeesus Kristus on sinut lunastanut ja kutsunut opetuslapsekseen."

Ristin muotoinen vesileima on jatkuvasti voimassa oleva lupaus: Sinulla on paikka Jeesuksen opetuslasten joukossa. Kastetilaisuudessa vanhempasi ja kummisi lausuivat puolestasi uskontunnustuksen.

Rippikoulu päättyy konfirmaatioon

Viiteentoista ikävuoteen mennessä olet oppinut jo yhtä ja toista siitä uskosta, johon sinut kasteessa liitettiin. Rippikoulu on mahdollisuutesi tarkistaa, mitä olet oppinut ja oppia uutta.

Rippikoulun tarkoitus on auttaa sinua elämään kristittynä tässä ajassa ja maailmassa. Rippikoulu päättyy konfirmaatioon, jossa saat yhtyä samaan uskontunnustukseen, joka kerran luettiin kastetilaisuudessasi. Nyt vanhemmat ja kummit eivät enää tee sitä puolestasi, vaan sinä itse olet pääosassa.

Kenties saat vielä kummina lausua saman jonkun pienokaisen puolesta. Sana konfirmaatio tulee latinasta, confirmare  ja tarkoittaa "vahvistaa". Konfirmaatio on sitä, että kastettua esirukouksen ja siunauksen avulla vahvistetaan ja rohkaistaan tunnustamaan uskoaan.
(Lähde: Virtanen-Nokelainen: Meitä varten [mukaillen])

PS. Mikäli etsit juhlatilaa konfirmaation jälkeen suosittelemme tarkastamaan myös seurakunnan vuokrattavat tilat -listan!

Lisätietoa riparista täältä!

Rippikoulutyö, vapaapäivät ma, ti