Päivähoitoyhteistyö

Lohjan seurakunnan varhaiskasvatus tekee mielellään yhteistyötä sekä kaupungin että yksityisen päivähoidon kanssa. Varhaiskasvatuksen parissa Lohjalla työskentelevät voivat ottaa yhteyttä seurakuntaan milloin vain yhteistyön merkeissä. Tiedustelut: vs. johtava varhaiskasvatuksen ohjaaja Taina Mamia, taina.mamia@evl.fi tai puh. 044 3284451

 

Päivähoidon joulukirkot 2023

 

Ma 11.12. Pyhän Laurin kirkko, klo 9 ka klo 10

To 14.12. Mäntynummen seurakuntatalo, klo 9 ja klo 10

pe 15.12. Virkkalan kirkko, klo 9.30 ja klo 10.30

ma 18.12. Vivamon Särkyneen sydämen kirkko, klo 9.15 ja klo 10

ti 19.12. Metolan siunauskappeli, klo 10

Muijala päiväkodilla, Onnen Omenassa ja Ojaniitun päiväkodilla joulukirkko päiväkotien kanssa sovittuna päivänä.

 

 

Katsomuskasvatus

Suomen evankelis-luterilainen kirkko edistää katsomusdialogia ja rakentavaa vuoropuhelua. Suomen perustuslain mukaan vastuu ympäristöstä ja kulttuuriperinnöstä kuuluu jokaiselle. Unescon sopimuksen mukaan aineeton kulttuuriperintö tarkoittaa ilmiöitä, jotka elävinä ja muuntuvina säilyvät sukupolvelta toiselle. Ne voivat olla sosiaalisen elämän käytäntöjä, rituaaleja ja juhlamenoja ja maailmankaikkeutta koskevia tietoja, taitoja ja käytäntöjä. 

Yhteinen työ merkitsee vuorovaikutusta, yhteistä suunnittelua ja sopimista. Varhaiskasvatuksen kanssa tehtävään yhteistyöhön osallistuvat seurakunnan moniammatilliset tiimit, ja mukana ovat muun muassa lastenohjaajat, varhaiskasvatuksen ohjaajat, teologit, musiikin ammattilaiset ja puutarhurit. Yhteistyö perustuu varhaiskasvatus- ja esiopetussuunnitelman perusteisiin ja Opetushallituksen päivitettyihin ohjeisiin.

Lue lisää katsomuskasvatuksesta täälLinkki avautuu uudessa välilehdessätä.