Päivähoitoyhteistyö

Lohjan seurakunnan varhaiskasvatus tekee mielellään yhteistyötä niin kaupungin kuin yksityisen päivähoidon kanssa. Varhaiskasvatuksen parissa Lohjalla työskentelevät voivat ottaa yhteyttä seurakuntaan milloin vain yhteistyön merkeissä. Tiedustelut suunnataan vs. varhaiskasvatuksen ohjaaja Taina Mamialle p. 044 328 4451, taina.mamia@evl.fi.

Katsomuskasvatus

Suomen evankelis-luterilainen kirkko edistää katsomusdialogia ja rakentavaa vuoropuhelua. Suomen peruslain mukaan jokaiselle kuuluu vastuu ympäristöstä ja kulttuuriperinnöstä. Unescon sopimuksen mukaan aineeton kulttuuriperintö tarkoittaa ilmiöitä, jotka elävinä ja muuntuvina säilyvät sukupolvelta toiselle. Ne voivat olla sosiaalisen elämän käytäntöjä, rituaaleja ja juhlamenoja ja maailmankaikkeutta koskevia tietoja, taitoja ja käytäntöjä. 

Yhteinen työ merkitsee vuorovaikutusta, yhteistä suunnittelua ja sopimista. Varhaiskasvatuksen kanssa tehtävään yhteistyöhön osallistuvat seurakunnan moniammatilliset tiimit, ja mukana ovat muun muassa lastenohjaajat, varhaiskasvatuksen ohjaajat, teologit, musiikin ammattilaiset ja puutarhurit. Yhteistyö perustuu varhaiskasvatus- ja esiopetussuunnitelman perusteisiin ja Opetushallituksen päivitettyihin ohjeisiin.

Lue lisää katsomuskasvatuksesta täältäLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

 

 

Päivähoidon kevätkirkot 2022

 

Keskiviikko 18.5 klo 9 ja klo 10 Lohjanportin seurakuntakoti

Torstai 19.5 klo 10 Metsolan siunauskappeli

Perjantai 20.5 klo 9.30 ja klo 10.30 Virkkala kirkko

Maanantai 23.5 klo 9 ja klo 10 Mäntynummen seurakuntatalo

Tiistai 24.5 klo 9 ja klo 10 Pyhän Laurin kirkko 

Keskiviikko 25.5 klo 9.15 ja klo 10 Vivamon Särkyneen sydämen kirkko

Tervetuloa!

 

 

Ota yhteyttä

vs. varhaiskasvatuksen ohjaaja
Lohjan seurakunta