Päivähoitoyhteistyö

Lohjan seurakunnan varhaiskasvatus tekee mielellään yhteistyötä sekä kaupungin että yksityisen päivähoidon kanssa. Varhaiskasvatuksen parissa Lohjalla työskentelevät voivat ottaa yhteyttä seurakuntaan milloin vain yhteistyön merkeissä. Tiedustelut suunnataan vs. Johtavalle varhaiskasvatuksen ohjaaja Taina Mamialle, taina.mamia@evl.fi tai puh. 044 3284451

Katsomuskasvatus

Suomen evankelis-luterilainen kirkko edistää katsomusdialogia ja rakentavaa vuoropuhelua. Suomen peruslain mukaan jokaiselle kuuluu vastuu ympäristöstä ja kulttuuriperinnöstä. Unescon sopimuksen mukaan aineeton kulttuuriperintö tarkoittaa ilmiöitä, jotka elävinä ja muuntuvina säilyvät sukupolvelta toiselle. Ne voivat olla sosiaalisen elämän käytäntöjä, rituaaleja ja juhlamenoja ja maailmankaikkeutta koskevia tietoja, taitoja ja käytäntöjä. 

Yhteinen työ merkitsee vuorovaikutusta, yhteistä suunnittelua ja sopimista. Varhaiskasvatuksen kanssa tehtävään yhteistyöhön osallistuvat seurakunnan moniammatilliset tiimit, ja mukana ovat muun muassa lastenohjaajat, varhaiskasvatuksen ohjaajat, teologit, musiikin ammattilaiset ja puutarhurit. Yhteistyö perustuu varhaiskasvatus- ja esiopetussuunnitelman perusteisiin ja Opetushallituksen päivitettyihin ohjeisiin.

Lue lisää katsomuskasvatuksesta täälLinkki avautuu uudessa välilehdessä

 

Päivähoidon kevätkirkot

Tiistai 16.5 klo 9 ja klo 10, Mäntynummi seurakuntatalo

Keskiviikko 17.5 klo 9 ja klo 10, Lohjanportin seurakuntakoti

Tiistai 23.5 klo 10, Metsolan siunauskappeli

Keskiviikko 24.5 klo 9 ja klo 10, Pyhän Laurin kirkko

Perjantai 26.5 klo 9.30 ja klo 10.30, Virkkalan kirkko

Tiistai 30.5 klo 9.15 ja klo 10, Vivamo Särkyneen sydämen kirkko

 

Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja: Paula-pappi puh. 044 328 4349

 

 

Perhepäivähoitajien hyvinvointi-ilta Lindkullassa Ti 16.5. Klo 18- 20.30

Illan teemana oma jaksaminen sekä hyvinvointi. Ilmoittaudu mukaan 12.5 mennessä: taina.mamia@evl.fi. 044 3284451. Ilmoita mahdolliset ruoka-aine allergiat. Tervetuloa! Yhteiseen iltaan teitä odottavat Taina ja Jenni sekä Perheasiainneuvottelukeskuksesta Seija.