Ajankohtaista hautausmailta

Puiden poistoja Pyhän Laurin kirkkomaalla

Tulevan talven aikana poistetaan Pyhän Laurin kirkkomaalta kuolleita tai vaarallisen huonokuntoisia puita. Osastolta 8 poistetaan pystyyn kuollut kuusi. Ns. jääkärihaudan ympäriltä poistetaan jäljellä olevat huonokuntoiset pihtakuuset. Hautaa ympäröivistä pihtakuusista on jo yksi jouduttu poistamaan aiemmin. Pihtojen tilalle istutetaan samanlainen asetelma tuijista.

Pihtakujanteen poisto Virkkalan hautausmaalla

Kirkkotieltä Virkkalan hautausmaalle vievän sisäänajotien varrella oleva pihtakuusikujanne on jo suurelta osin kuollut. Kuolleita puita on poistettu ja osa on kaatunut myrskyissä. Jäljellä olevat puut ovat huonokuntoisia. Kujanteen jäänteet poistetaan talven aikana. Korvaavana istutuksena rakennetun hautausmaan osalle istutetaan rivi surukuusia.

Sankarihautausmaan saneeraus Pusulan hautausmaalla

Pusulan sankarihautausmaan saneeraus toteutetaan lahjoitusvaroin. Sankarihautausmaan hautakivet on jo pesty ja kirjoitusten maalaukset uusittu. Syksyllä 2019 pyritään vielä , säiden salliessa, kaivamaan uusittavan liuskekiveyksen pohjat ja tekemään kantavat rakennekerrokset. Liuskekiveys ja istutukset tehdään keväällä 2020.

Metsolan hautausmaan aluesaneeraus alkaa puiden poistolla

Metsolan hautausmaalla tehdään mittava aluesaneeraus jossa korjataan hautausmaan perusrakenteita. Liian lähellä asvaltoituja käytäviä kasvaneiden mäntyjen juuret ovat monin paikoin rikkoneet asvalttia. Asvalttien korjauksia on tarkoitus tehdä ensi kesänä. Ennen sitä poistetaan koko hautausmaan alueella mäntyjä pääkäytävien reunoilta. Samalla harvennetaan hautausmaan eteläosasta kaista ylitiheää metsää. Vaikka puita poistetaan, ei hautausmaan yleisilme tai tunnelma muutu.

Kesällä töitä jatketaan asvalttien korjauksilla. Myös hautausmaan valaisimet vaihdetaan uusiin. Metsolan hautausmaalle on myös suunnitteilla muistolehto.