Ajankohtaista hautausmailta

Puiden poistoja Pyhän Laurin kirkkomaalla

Tulevan talven aikana poistetaan Pyhän Laurin kirkkomaalta kuolleita tai vaarallisen huonokuntoisia puita. Osastolta 8 poistetaan pystyyn kuollut kuusi. Ns. jääkärihaudan ympäriltä poistetaan jäljellä olevat huonokuntoiset pihtakuuset. Hautaa ympäröivistä pihtakuusista on jo yksi jouduttu poistamaan aiemmin. Pihtojen tilalle istutetaan samanlainen asetelma tuijista.

Pihtakujanteen poisto Virkkalan hautausmaalla

Kirkkotieltä Virkkalan hautausmaalle vievän sisäänajotien varrella oleva pihtakuusikujanne on jo suurelta osin kuollut. Kuolleita puita on poistettu ja osa on kaatunut myrskyissä. Jäljellä olevat puut ovat huonokuntoisia. Kujanteen jäänteet poistetaan talven aikana. Korvaavana istutuksena rakennetun hautausmaan osalle istutetaan rivi surukuusia.

Sankarihautausmaan saneeraus Pusulan hautausmaalla

Pusulan sankarihautausmaan saneeraus toteutetaan lahjoitusvaroin. Sankarihautausmaan hautakivet on jo pesty ja kirjoitusten maalaukset uusittu. Syksyllä 2019 pyritään vielä , säiden salliessa, kaivamaan uusittavan liuskekiveyksen pohjat ja tekemään kantavat rakennekerrokset. Liuskekiveys ja istutukset tehdään keväällä 2020.