Mielenterveys

Seurakunnan mielenterveystyö on rinnalla kulkemista. Keskeistä siinä on ihmisen kokonaisvaltainen kohtaaminen kaikissa elämän kysymyksissä. Keskeisiä toimintamuotoja ovat keskustelut kodeissa ja vastaanotoilla, palveluiden piiriin ohjaaminen sekä asioiden selvittely ja yhdessä eteenpäin vieminen. Rinnalla kulkeminen tarkoittaa siis aktiivista tukemista ja ihmisen arvostamista.

Työssä pyritään myös vaikuttamaan arvoihin, asenteisiin ja päätöksentekoon mielenterveyskuntoutujien aseman parantamiseksi. Lohjalla toimii omaistoiminnan neuvottelukunta, joissa näitä asioita edistetään.

FinFami Uusimaa Lohjan neuvottelukunta

Kun kaipaat tukea tai apua elämäntilanteessasi, voit kääntyä luottamuksellisesti seurakunnan työntekijöiden puoleen.

Mielenterveystyön yhteyshenkilö on diakoni Krista Kallio: krista.kallio@evl.fi, p. 050 5548 835.

Omaisten ryhmä

Seurakunnassa kokoontuu kerran kuukaudessa avoin vertaistukiryhmä mielenterveyskuntoutujien omaisille. Ryhmää ohjaa FinFami ry:n työntekijä, ja siihen ovat tervetulleita kaikki, joiden elämään vaikuttavat mielenterveyteen liittyvät kysymykset.

finfami.fi

Kritotyö

Vuosittain pyritään järjestämään kristillisiä toipumistyön ryhmiä (KRITO-ryhmiä), jotka ovat sielunhoidollisia vertaisryhmiä ja jakamisen paikkoja. Turvallisessa ilmapiirissä on mahdollista pysähtyä kohtaamaan oman elämän kipukohtia ja lähteä etsimään yhteyttä itseen ja omiin tunteisiin ja tarpeisiin. Ryhmän sääntöjä ovat muun muassa ehdoton luottamuksellisuus, ajan jakaminen tasan ryhmäläisten kesken ja toisten kuunteleminen ilman neuvomista.

Mitä on Krito-työ Lohjan seurakunnassa: video

Merja Lehtisen esitelmä Kritotyöstä Lohjalla syksyllä 2021: videotallenne

Kansanraamattuseura.fi -KRITO