Mielenterveys

Seurakunnan mielenterveystyö on rinnalla kulkemista. Keskeistä siinä on ihmisen kokonaisvaltainen kohtaaminen kaikissa elämän kysymyksissä. Keskeisiä toimintamuotoja ovat keskustelut kodeissa ja vastaanotoilla, palveluiden piiriin ohjaaminen ja tarvittavien asioiden selvittely ja eteenpäin vieminen yhdessä. Rinnalla kulkeminen tarkoittaa siis aktiivista tukemista ja ihmisen arvostamista. Työssä pyritään myös vaikuttamaan arvoihin, asenteisiin ja päätöksentekoon mielenterveyskuntoutujien aseman parantamiseksi. Lohjalla toimii omaistoiminnan neuvottelukunta, joissa näitä asioita edistetään.

Linkki FinFami Uusimaa Lohjan neuvottelukunta

Voit luottamuksellisesti kääntyä seurakunnan työntekijöiden puoleen, kun kaipaat tukea tai apua elämäntilanteessasi.

Mielenterveystyön yhteyshenkilö on diakoni Krista Kallio krista.kallio@evl.fi  p.050 5548 835

Omaisten ryhmä

Seurakunnassa kokoontuu myös avoin vertaistukiryhmä mielenterveyskuntoutujien omaisille kerran kuukaudessa. Ryhmää ohjaa FinFami ry:n työntekijä ja siihen ovat tervetulleita kaikki, joiden elämään vaikuttavat mielenterveyteen liittyvät kysymykset. Linkki finfami.fi

Kritotyö

Vuosittain pyritään järjestämään kristillisiä toipumistyön ryhmiä (KRITO -ryhmiä), jotka ovat sielunhoidollisia vertaisryhmiä ja jakamisen paikkoja. Turvallisessa ilmapiirissä on mahdollista pysähtyä kohtaamaan elämänsä kipukohtia ja lähteä etsimään yhteyttä itseensä, tunteisiinsa ja tarpeisiinsa. Ryhmän sääntöjä ovat mm. ehdoton luottamuksellisuus, ajan jakaminen tasan ryhmäläisten kesken ja toisten kuunteleminen ilman neuvomista.

Linkki Kansanraamattuseura.fi -KRITO

Henkilö nojaa uupuneena käsiinsä työpöydän ääressä.