Yhteisvastuu - lähimmäisenrakkauden kansanliike

Yhteisvastuukeräyksellä autamme maailman kaikkein köyhimpiä. 

Vuonna 2023 Yhteisvastuu kerää varoja nuorten väkivallan ja konfliktien ratkaisuun ja ennaltaehkäisyyn teemalla ”Nuoret väkivaltaisessa maailmassa”. Yhteisvastuun keräystuotoista neljäkymmentä prosenttia lahjoitetaan Suomeen. Puolet Suomeen kohdistetuista keräystuotoista jää paikallisseurakunnille nuorten tukemiseksi tehtävään, teeman mukaiseen toimintaan sekä seurakuntien auttamistyöhön.

Toinen puolikas kotimaahan jäävästä keräystuotosta osoitetaan valtakunnallisena kumppanina toimivalle Aseman Lapset ry:lleLinkki avautuu uudessa välilehdessä, joka kehittää ja laajentaa yhteisvastuuvaroin koulu- ja nuorisoväkivallan ehkäisemiseen ja vähentämiseen tähtääviä toimiaan. Konkreettisesti keräysvarat käytetään pitkittyneiden ja laajentuneiden koulukiusaamistapausten selvittämiseen K-O-toiminnalla sekä katusovitteluun, jossa sovittelijoina toimivat nuorisotyön ammattilaiset.

Keräyksen kampanja-aika alkoi sunnuntaina 5.2.2023. Viime vuonna keräyksen vastuupiispana toimi Mari Leppänen. Tänä vuonna vastuupiispana toimii  Jukka Keskitalo ja  suojelijana tasavallan presidentti Sauli Niinistö

Tänä vuonna keräyksen nettotulos  on 18.095,30. Lämmin kiitos kaikista lahjoituksista ja kampanjassa mukana olleille! Keräys jatkuu läpi vuoden.

Lahjoitukset Lohjan seurakunnan keräykseen

Keräykseen voi lahjoittaa myös

  1. soittamalla numeroon 0600 17010 (10,26 € / puh+pvm) tai
     
  2. lähettämällä tekstiviestin (10 €/viesti) numeroon 16 588, kirjoita viestikenttään APU10. 

Suorat tilinumerot (saaja: YHTEISVASTUUKERÄYS, Lohjan seurakunnan viitenro 308304)

- Aktia FI82 4055 0010 4148 41
- Nordea FI16 2089 1800 0067 75
- Pohjola pankki FI14 5000 0120 2362 28

Kiitämme lämpimästi avustasi!

Yhteisvastuu, välittämisen kansanliike – tule mukaan vapaaehtoiseksi

Toteutamme mahdollisuuksien mukaan lipaskeräyksiä, musiikillisia ja liikunnallisia tilaisuuksia, leivonnais- ja kirpputoria.

Ole rohkeasti yhteydessä: johtava diakoniatyöntekijä Anna Helenius p. 044 780 4234, anna.k.helenius@evl.fi tai diakoniatyöntekijä Tanja Mäkelä p. 040 779 9363, tanja.makela@evl.fi.

Voit ilmoittautua Lohjan seurakunnan Yhteisvastuun vapaaehtoiseksi tällä lomakkeella.

Yhteisvastuu 2022 keräsi varoja lasten ja nuorten auttamiseen

Nettotulos Lohjalla oli viime vuonna 13 884 euroa, josta oman seurakunnan osuus oli 2 777 euroa. Tuotto käytettiin kaupungin moottoripajatoiminnan tukemiseen. Kotimaiselle yhteistyökumppanille Lasten ja nuorten keskukselle lahjoitettiin 20 % tuotosta, ja 60 % tuotosta meni kehittyvien maiden lasten ja nuorten auttamiseksi Kirkon Ulkomaanavun kautta. 

Apu menee perille

Yhteisvastuu on evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, johon osallistuvat kaikki Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seurakunnat. Kampanja käynnistyy joka vuosi helmikuun ensimmäisenä sunnuntaina. Keräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti.

Valtaosa, 60 % keräystuotosta ohjataan Kirkon Ulkomaanavun katastrofiavun kautta kansainväliseen apuun. Tuotosta 20 % suunnataan vuosittain valittavaan, vaihtuvaan kohteeseen Suomessa ja 20 % monipuoliseen avustustoimintaan paikallisseurakuntien kautta.

Jokaisesta lahjoitetusta eurosta noin 80 % käytetään avustustyöhön ja loput keräyksen vaikuttamistoimintaan, viestintään, varainhankintaan sekä keräyksen yleishallintoon.

Keräys perustettiin 1950-luvun vaihteessa auttamaan sodan tuhoista ja katovuosista kärsineitä suomalaisia. Vähitellen suomalaisten hyvinvointi ja sosiaaliturva vahvistuivat ja tietoisuutemme maailman hädästä kasvoi, ja vuodesta 1963 alkaen Yhteisvastuukeräyksellä onkin tuettu myös kansainvälistä diakoniaa.  Lisätietoja www.yhteisvastuu.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

 
Yhteisvastuun lipaskerääjä ja pieni tyttö ja poika, jotka laittavat rahaa lippaaseen.

Yhteisvastuun vuoden 2022 Lohjan srk:n osuus tuotosta käytettiin nuorten moottoripajatoiminnan tukemiseen.