nuoria alttarilla albat päällään

Isostoiminta

Isoset

Kiinnostuitko riparilla isostoiminnasta? Haluasitko kokemusta pienryhmän ohjaamisesta?

Isonen on vastuunkantaja, yhteishengen luoja ja tiedottaja leirin ohjaajien ja leiriläisten välillä. Isonen on kuuntelija ja toteuttaja. Isonen on innostaja ja kannustaja.

Olemme erilaisia ja jokaisella meistä on omat lahjamme - siksi myös sinua tarvitaan!

Isoskoulutus avaa sinulle ovia monenlaisiin vapaaehtoistehtäviin, tule mukaan!

ISKO eli isoskoulutus

Isonen on seurakunnan nuori vapaaehtoinen.
Isoskoulutus (ISKO) antaa valmiuden toimia isosena Lohjan seurakunnan rippikouluissa, tai alakouluikäisten leireillä. Koulutuksesta voit pätevöityä myös ohjaamaan alakouluikäisten kerhoja. Myös erilaiset tapahtumat tarvitsevat isosia. Koulutuksesta saa hyviä tietoja ja taitoja elämää varten, vaikka vielä miettisitkin isoseksi ryhtymistä tai et isoseksi aikoisikaan.
ISKO on maksuton kolmivuotinen koulutus, mutta jo ensimmäisen vuoden jälkeen voi toimia ripari-isosena. Alakouluikäisten leireillä voit päästä harjoittamaan taitojasi jo ennen seuraavaa kesää ja alakoulaisten kerhoihin pääset ohjaajaksi jo heti syksyn alussa mikäli olet käynyt 28.8. järjestettävän koulutuspäivän. Kerhonohjaajaksi voit alkaa myös myöhemmin mutta syksyllä aloittavien kerhojen ohjaajille tuo päivä on pakollinen.

Syksyn isoskoulutuskerrat

Isoskoulutuksen ajankohdat Mäntynummen seurakuntatalolla tiistaisin klo 17-19 syksyllä 2021 ovat
7.9. 21.9. 5.10. 26.10. 9.11. ja 23.11.

ja Saukkolan seurakuntakodilla lauantaisin klo 13-15
11.9. 25.9. 9.10. 30.10. 13.11. ja 27.11.

Mäntynummen ja Saukkolan iskojen sisällöt ovat samat. Osallistu siis jompaan kumpaan, ei molempiin. Poissaoloja voi korvata osallistumalla myös toisen ryhmän tapaamisiin.

Kaikille yhteinen koulutuspäivä on 18.9. klo 11-17.20 Mäntynummella

Isostoiminnan liittyy myös osallistumista seurakunnan muuhun toimintaan, tapahtumien toteuttamiseen ja nuorten joulujuhlaan.

Keväällä kaikille isosille järjestetään viikonlopun mittainen ISKO-leiri ja rippikouluryhmien tapaamisiin osallistuminen on isoskoulutuksen työssä oppimista. Lisäksi keväällä on muutama koulutuskerta (ajankohdat selviävät myöhemmin).

Toisen vuoden isosten ISKO 2 -leiri pidetään 8.-10.10.2021 Vihdin Riuttarannassa. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 22.9. täyttämällä ilmoittautumislomake!

Kevätkaudella kolmannen vuoden isosille järjestetään ISKO 3 -leiri. Leirille ilmoittaudutaan erillisellä ilmoittautumislomakkeella myöhemmin.

- rippikoululaisesta ohjaamaan

- ryhmän ohjaaminen

- ryhmäyttäminen & vuorovaikutustaidot

- pelit/leikit

- Raamattu

- hartauden valmistelu ja pitäminen

- turvallisuus ja ensiapu

Lisäksi erikseen erityisesti kerhonohjaajille suunnattuja teemoja:

- lapsen kehitys

- kerhon rakenne

Ripari-isosille suunnattuja teemoja:

- raamisryhmän pitäminen

- iltaohjelman valmistelu ja pitäminen

Lisäksi vapaavalintaisia teemoja eri aiheista mm. erilaiset ryhmät, seurakunta, ryhmädynamiikka, sketsit, hartauden syventävä kerta, esiintymistaidot

Lastenleireille ja perheleireille haluavat saavat myös koulusta.

Isostoiminnan yhteyshenkilö on nuorisotyönohjaaja Mirja (Miiu) Luodes, Nummella ja Pusulassa (Saukkolan ISKO) Tomi Väisänen

Isostoimintaan ilmoittautuminen

Isoskoulutuksen tietosuojaseloste

Kerhonohjaajat

Mukavaa työtä tarjolla

Lohjan seurakunta järjestää alakouluikäisille kerhotoimintaa. Näihin etsimme nyt uusia ohjaajia rippikoulun käyneistä 15-19 -vuotiaista nuorista. Tarjoamme sinulle ohjaajakoulutuksen, arvokasta työkokemusta, työtodistuksen ja pienen palkkion ohjaamisesta.

Kiinnostaako kerhon ohjaaminen?

Kerhonohjaajana pääset vetämään alakouluikäistenkerhoa. Voit ehdottaa omaa kerhotoimintaa tai valita valmiista vaihtoehdoista. Kerhoja toteutamme ympäri Lohjaa. Kerhot kokoontuvat yleensä syyskuulta huhtikuulle. Voit ilmoittautua myös pelkäksi syyskaudeksi tai pelkäksi kevätkaudeksi. Kerhokerta kestää 1-2 tuntia. Kaikissa kerhoissa on aina vähintään kaksi ohjaajaa - kenties kaverisi on myös kiinnostunut. Myös yksin voi ilmoittautua, sillä löydämme varmasti jokaiselle ohjaajaparin. :)

Kerhopaikkoja:

Lindkulla Ojamo
Metsola Pusula
Muijala Routio
Mäntynummi Saukkola
Nummentausta Virkkala
Nummi

Erilaisia kerhoja:

askartelukerho näytelmäkerho
jumppakerho sählykerho