nuoria alttarilla albat päällään

Isostoiminta

Isoset

Kiinnostuitko riparilla isostoiminnasta? Haluaisitko kokemusta pienryhmän ohjaamisesta?

Isonen on vastuunkantaja, yhteishengen luoja ja tiedottaja leirin ohjaajien ja leiriläisten välillä. Isonen on kuuntelija ja toteuttaja. Isonen on innostaja ja kannustaja.

Olemme erilaisia ja jokaisella meistä on omat lahjamme – siksi myös sinua tarvitaan!

Isoskoulutus avaa sinulle ovia monenlaisiin vapaaehtoistehtäviin, tule mukaan!

ISKO eli isoskoulutus

Isonen on seurakunnan nuori vapaaehtoinen.

Isoskoulutus (ISKO) antaa valmiuden toimia isosena Lohjan seurakunnan rippikouluissa tai alakouluikäisten leireillä. Koulutuksesta voit pätevöityä myös ohjaamaan alakouluikäisten kerhoja. Myös erilaisissa tapahtumissa tarvitaan isosia. Koulutuksesta saat hyviä tietoja ja taitoja elämää varten, vaikka vielä miettisitkin isoseksi ryhtymistä tai et isoseksi aikoisikaan.

ISKO on maksuton kolmivuotinen koulutus, mutta jo ensimmäisen vuoden jälkeen voi toimia ripari-isosena. Alakouluikäisten leireillä voit päästä harjoittamaan taitojasi jo ennen seuraavaa kesää, ja alakoulaisten kerhoihin pääset ohjaajaksi pitkin syksyä, talvea ja kevättä, mikäli olet käynyt 27.8. järjestettävän koulutuspäivän.

Syksyn 2022 isoskoulutuskerrat

Kaikille yhteinen starttipäivä 18.9. klo 10-16 Pyhän Laurin kirkossa ja keskustan seurakuntatalolla

Mäntynummessa ja Nummen Nuokkarilla:

Syksyn teemat (pakolliset) tiistaisin Mäntynummi (Mäntynummentie 17) klo 1719 (välipala klo 16.30), lauantaisin Nummen Nuokkari (Nummenkirkkotie 13) klo 1315

ti 27.9. ja la 1.10. Hartauden teoria

ti 11.10. ja la 15.10. Raamattu 1

ti 25.10. ja la 29.10. Pelit ja leikit

ti 8.11. ja la 12.11. Ryhmädynamiikka ja ryhmäyttäminen

ti 22.11. ja la 26.11. Ryhmän ohjaaminen (pienryhmät)

marraskuussa isoshaku

13.12. rästikerta

Mäntynummen ja Nummen iskojen sisällöt ovat samat. Osallistu siis jompaan kumpaan, älä molempiin. Poissaoloja voi korvata osallistumalla toisen ryhmän tapaamisiin.

Isostoimintaan liittyy myös osallistumista seurakunnan muuhun toimintaan, nuorteniltoihin, tapahtumien toteuttamiseen ja nuorten joulujuhlaan.

Marras-joulukuun vaihteessa on isoshaku, ja ennen joulua jo tiedät, millä riparilla olet vuonna 2023 isosena. Silti isoseksi pätevöitymiseen vaaditaan myös keväällä muutama koulutuskerta, rippikouluryhmien tapaamisia ja kevään ISKO-leiri.

Leirit:

ISKO2-leiri Vihdin Riuttarannassa toisen vuoden isosille 28.30.10.

ISKO3-leiri keväällä

Keväällä kaikille vuoden 2023 isosille yhteinen viikonloppuleiri

Ilmoittautuminen leireille aukeaa myöhemmin!

Isostoimintaan liittyy myös osallistumista seurakunnan muuhun toimintaan, tapahtumien toteuttamiseen ja nuorten joulujuhlaan.

Keväällä kaikille isosille järjestetään viikonlopun mittainen ISKO-leiri, ja rippikouluryhmien tapaamisiin osallistuminen on isoskoulutuksen työssä oppimista. Lisäksi keväällä on muutama koulutuskerta (ajankohdat selviävät myöhemmin).

- rippikoululaisesta ohjaamaan

- ryhmän ohjaaminen

- ryhmäyttäminen & vuorovaikutustaidot

- pelit ja leikit

- Raamattu

- hartauden valmistelu ja pitäminen

- turvallisuus ja ensiapu

Lisäksi erikseen erityisesti kerhonohjaajille suunnattuja teemoja:

- lapsen kehitys

- kerhon rakenne

Ripari-isosille suunnattuja teemoja:

- raamisryhmän pitäminen

- iltaohjelman valmistelu ja pitäminen

Lisäksi vapaavalintaisia teemoja eri aiheista, muun muassa erilaiset ryhmät, seurakunta, ryhmädynamiikka, sketsit, hartauden syventävä kerta, esiintymistaidot

Myös lasten- ja perheleireille haluavat saavat koulusta.

Isostoiminnan yhteyshenkilö on nuorisotyönohjaaja Mirja (Miiu) Luodes, Nummella ja Pusulassa (Nummen ISKO) Emilia Hujanen

Isostoimintaan ilmoittautuminen

Isoskoulutuksen tietosuojaseloste

Kerhonohjaajat

Mukavaa työtä tarjolla

Lohjan seurakunta järjestää alakouluikäisille kerhotoimintaa. Etsimme nyt kerhoihin uusia ohjaajia rippikoulun käyneistä 1519-vuotiaista nuorista. Tarjoamme sinulle ohjaajakoulutuksen, arvokasta työkokemusta, työtodistuksen ja pienen palkkion ohjaamisesta.

Kiinnostaako kerhon ohjaaminen?

Kerhonohjaajana pääset vetämään alakouluikäisten kerhoa. Voit ehdottaa omaa kerhotoimintaa tai valita valmiista vaihtoehdoista. Toteutamme kerhoja ympäri Lohjaa. Tulevana kautena järjestämme niin sanottuja projektikerhoja, jotka kestävät 46 kertaa. Kerhokerta kestää 12 tuntia.

Kerhopaikkoja:

Lindkulla Ojamo
Metsola Pusula
Muijala Routio
Mäntynummi Saukkola
Nummentausta Virkkala
Nummi

Erilaisia kerhoja:

askartelukerho näytelmäkerho
jumppakerho sählykerho
keppihevoskerho toimintakerho
kokkikerho ...
musiikkikerho Ehdota kerhoa!

Alakouluikäisten kerhoista ja kerhonohjaajien toiminnasta vastaa Teemu Kuivalainen, Nummella ja Pusulassa Emilia Hujanen.