lapsia kiipeilytelineessä

Lapset & lapsiperheet

 

Lapsille ja perheille

Lohjan seurakunnan varhaiskasvatus tarjoaa monipuolista toimintaa lapsille ja lapsiperheille. Toimintamme on muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta täysin maksutonta, ja suurimmaksi osaksi lapset osallistuvat toimintaan yhdessä aikuisen kanssa. Monipuolisen toiminnan lisäksi tarjoamme konkreettista apua ja tukea lapsiperhearkeen.

 

Voit tutustua Lohjan seurakunnan omaan varhaiskasvatussuunnitelmaan tästä linkistä.

 

Maksuton toiminta

Avoimeen perhetoimintaan ovat tervetulleita kaikki vauvasta vaariin ja mummoon. Perhekerhot ovat luonteva kohtaamispaikka ja tärkeä vertaisryhmä lapsiperhearjen tueksi. Tarjolla on kahvia, juttuseuraa aikuisille ja leikkiseuraa lapsille sekä yhteisiä hiljentymishetkiä kristillisen sanoman äärellä.

Perhekerhojen lisäksi tarjolla on muita kerhoja, jotka on rajattu ikäryhmän ja aihealueen mukaan. Esimerkiksi avoimessa perhemuskarissa musisoidaan turvallisesti yhdessä ja kartutetaan laulu-, loru- ja leikkivarastoa.

Lue lisää Lohjan seurakunnan maksuttomasta perhetoiminnasta täältä.

Maksullinen toiminta

Seurakunnan maksullista toimintaa ovat päiväkerhot, retket, leirit ja Pusulan alueseurakunnan muskari.

Päiväkerho on tarkoitettu 2–6-vuotiaille lapsille. Kerhot kokoontuvat 1–3 kertaa viikossa kolmen tunnin ajan eri puolilla Lohjaa sijaitsevissa toimipisteissä. Syksyllä alkaviin kerhoihin ilmoittaudutaan keväällä verkkosivujemme kautta. Vapaita paikkoja voi kysellä läpi vuoden.

Lue lisää päiväkerhoista täältä.

Pusulan alueseurakunnan muskari on suunnattu 3–6-vuotiaille. Ilmoittautuminen on syyskuussa ensimmäisellä kokoontumiskerralla paikan päällä. Lukukausimaksu on 40 €. Lisätietoja saa kanttori Päivikki Jurmulta ​​​​​​p. 040 779 9366, paivikki.jurmu@evl.fi.

Apua matalalla kynnyksellä

Monipuolisen toimintamme rinnalla tarjoamme maksutonta ja konkreettista apua lapsiperhearkeen.

Lapsiparkki antaa perheelle mahdollisuuden hetken hengähtämiseen tai vaikka asioiden hoitamiseen. Lue lisää lapsiparkista täältä.

Arki toimivaksi -perhekäynnit tarjoavat tukea arjen haasteisiin. Perhetyöntekijät voivat esimerkiksi ulkoilla lasten kanssa tai tehdä yhdessä vanhempien kanssa pieniä kotiaskareita. Käynnit ovat kestoltaan 2–2,5 h kerrallaan. Lue lisää Arki toimivaksi -perhekäynneistä täältä.

Perheasiain neuvottelukeskus auttaa ja tukee parisuhteen ja perheen ongelmissa sekä elämän kriisitilanteissa. Auttaminen tapahtuu sielunhoidon ja terapeuttisen keskustelun avulla. Asiakkaat voivat tulla joko yksin, parina tai perheenä. Perheneuvonnassa tehdään myös perheasiain sovittelua ja annetaan parisuhdeterapiaa. Lue lisää Perheasiain neuvottelukeskuksesta täältä.

Rakkausklinikalla Suomen evankelis-luterilaisen kirkon perheneuvojat tarjoavat apua parisuhdetta koskeviin kysymyksiin ja ongelmiin. Voit lähettää Rakkausklinikalle anonyymisti parisuhdetta koskevia kysymyksiä, joihin kirkon asiantuntijat vastaavat. Rakkausklinikan tavoitteena on tukea perheiden hyvinvointia, tarjota apua ihmissuhdeongelmissa sekä antaa inspiraatiota paremman parisuhteen rakentamiseen. Lue lisää Rakkausklinikasta täältä.

Lasten kanssa kirkkoon

Lapset ovat erittäin tervetulleita jumalanpalveluksiimme ja hartauksiimme. Kirkoissamme on lapsille oma leikkipaikka, jossa he saavat käyttöönsä kirkkopussit. Niistä löytyy ihmeteltävää messun ajaksi.

Lastenkappeli Pikku-Laurissa kokoontuu erilaisia toiminnallisia ryhmiä. Kappelin tilat kutsuvat lapsia ja perheitä liikkumaan, leikkimään ja iloitsemaan yhdessä.

Pyhäkoulu on lasten oma sunnuntaihetki, jossa kirkkovuoden juhlat ja Raamatun kertomukset tulevat tutuiksi. Mukaan ovat tervetulleita kaikki neljä vuotta täyttäneet lapset. Yksi kokoontumiskerta kestää noin tunnin. Pyhäkouluun voi tulla mukaan aina, kun itselle sopii. Lue lisää seurakunnan pyhäkouluista täältä.

Varhaiskasvatus alueseurakunnissa

Varhaiskasvatuksen kuulumisia ja toimintaa kannattaa seurata myös alueseurakuntien omilta verkkosivuilta.

Katso tästä oman alueseurakuntasi tiedot:
Karjalohjan alueseurakunta
Nummen alueseurakunta
Pusulan alueseurakunta
Sammatin alueseurakunta

Kasteopetus

Kasteopetus on seurakunnan perustehtävä, jota toteutamme lapsi- ja perhelähtöisesti kaikessa toiminnassamme. Kun seurakunta kastaa lapsen, se samalla sitoutuu tukemaan kastettuja sekä kastetun vanhempia ja kummeja kristillisen kasvatuksen antamisessa. Kirkon varhaiskasvatus perustuu kasteessa saatuun yhteiseen tehtävään pitää huolta lapsesta opettamalla ja kasvattamalla häntä yhdessä vanhempien ja kummien kanssa.

Lue lisää kasteesta täältä.

Lopuksi

Toivotamme koko perheen lämpimästi tervetulleeksi mukaan toimintaamme! Ajankohtaista tietoa, kuulumisia sekä kuva- ja videoterveisiä löytyy Facebookista: lohjanseurakuntalapsetjaperheetLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

 

 

Ota yhteyttä