Uusi kohde!

SLS

Olemme saamassa uuden nimikkokohteen yhteistyössä Suomen Lähetysseuran kanssa. Edellinen sopimus on päättynyt ja uutta neuvotellaan. Uuden kohteen valinta on pitkä prosessi.

Prosessi alkaa siitä, kun edellinen sopimus päättyy. Useimmiten tämä tapahtuu silloin, kun lähetit palaavat Suomeen tai kohdemaassa tuettu projekti valmistuu. Ensin lähetysjärjestö tekee uuden ehdotuksen vanhan sopimuksen tilalle seurakunnan toiveita kuunnellen. Lähetyssihteeri ja lähetyspappi tutustuvat ehdotuksiin ja sopivan kohteen löydyttyä ehdottavat sitä yhdessä kirkkoherran kanssa kirkkoneuvostolle. Esityksen pohjalta neuvosto tekee päätöksen. Tämän jälkeen neuvotteluja jatketaan lähetysjärjestön kanssa allekirjoittamalla sopimukset.

Sitten kaikki on valmista. Jos kyseessä on nimikkolähetti ja hän on vasta lähdössä kentälle, voidaan pitää lähtöjuhla esimerkiksi jumalanpalveluksen yhteydessä. Näin lähetti tulee tutuksi seurakuntalaisille. Jos kyseessä on kohde tai lähetti on jo ehtinyt lähteä kohdemaahansa, lähetyssihteeri pyrkii esittelemään lähetin tai kohteen seurakunnalle mahdollisimman hyvin. Lähetit voivat vierailla seurakunnassa myös kotimaanjaksojensa aikana, joita pidetään lomakausina ja työkausien (yleensä 24 vuotta kerrallaan) välissä.