Virkkalan kirkko 70 vuottaVuosi 2023 on monipuolinen juhlavuosi Lohjan alueella. Lohja ja Lohjan seurakunta täyttävät 700 vuotta ja Virkkalan kirkko 70 vuotta. Etelä-Lohjan seurakuntakoti valmistui 1953. Seurakuntakotia alettiin 1980-luvun alussa kutsua Virkkalan kirkoksi, ja nimi vakiintui käytössä vähitellen. Tila vihittiin Pyhän ristin kappeliksi vuonna 2010. Virkkalan kristilliset juuret ovat kaukana menneisyydessä 1200-luvulla. Vanhan perimätiedon mukaan Virkkalan Kastlähteellä ja sen läheisyydessä Kyrkstadissa ovat Lohjan kirkollisen elämän juuret, myös Lohjan ensimmäiselle kirkolle osoitettu paikka.

Juhlavuoden aikana on tarjolla monenlaisia tapahtumia, konsertteja ja messuja eri-ikäisille virkkalalaisille.

JUHLAVUODEN TAPAHTUMIA:

*Wanhan ajan jumalanpalvelus su 12.2. klo 13. Myös ehtoollinen. Liturgina Erkki Taivainen, saarna Juhani Korte, kanttorina Timo Saario. Vanhan ajan kirkkokahvitarjoilu.   

*Kanttorikvartetin ystävänpäivän konsertti ti 14.2. klo 18. Pirjo Rajalin-Tymura, Sanna Kuoppala, Atte Tenkanen ja Harri Kerko.

*Urkujen 65-vuotiskonsertti su 16.4. klo 16 Virkkalan kirkon uruilla, kanttori emeritus Kaija Soini. Konsertin jälkeen kahveilla Kaija kertoo uruista. 

* Kansanlaulukirkko su 7.5. klo 11 Virkkalan torilla. Laurin laulajat Timo Saarion johdolla laulavat iki-ihania kansanlauluja. Nokipannukahvit kruunaa juhlan. Tule laulamaan tuttuja kansanlaulusävelmiä. 

*Soitinopiskelijoiden konsertti ke 10.5. klo 19-20. Konsertoijina Länsi-Uudenmaan musiikkiopiston ja Pianosten oppilaat. Nuorille suunnattu. Kahvitarjoilu klo 18.30.

*Virkkalan kirkon 70-vuotisjuhlakonsertti su 1.10. klo 18 (kaksikielinen). Solistit: Juha Kotilainen, Jan-Peter Nordman, Heidi Laakso, Saana-Maaria Tenkanen, Nina Granath. Säestys: Harri Kerko ja Collegium Musicum Lohja. Kahvitarjoilu väliajalla.
Järj. Lohjan Laulupäivät ja Lohjan seurakunta.

*Nina Åströmin konsertti (kaksikielinen) to 16.11. klo 18.

VIRKKALAN KIRKKO 70 v. -JUHLAVIIKONLOPPU 23.-24.9:

*Perhepäivä Virkkalan kirkonmäellä la 23.9. klo 10-14 (kaksikielinen). Lapsiperheille ja nuorille. Monenlaista ohjelmaa ja puuhaa. Soppatykistä keittoa, lettuja ja nokipannukahvit.

*Pieni pyhiinvaellus Isä Ingvaldiuksen reitillä Kastlähteeltä Virkkalan kirkolle la 23.9. klo 10 Simo Jouhen johdolla. Lähtö klo 10. Päätteeksi kirkolla keittolounas- ja nokipannukahvit.

*Virkkalan kirkon 70-vuotisjuhla su 24.9. klo 11–15. Kaksikielinen juhlamessu klo 11. Torsti Salosen luento Virkkalan kirkon historiasta. Keittolounas ja kakkukahvit.

LOHJA SEURAKUNTA 700 v. / VIRKKALAN KIRKKO 70 v. - YHTEINEN JUHLA KASTLÄHTEELLÄ

Ekumeeninen rukoushetki Virkkalan Kastlähteellä helluntaina 28.5. klo 13.00. Edestakainen linja-autokuljetus Virkkalan kirkolta Kastlähteelle, Kastlähteen läheisyyteen ja ohikulkevan tien varteen on pysäköinti kielletty tilaisuuden ajaksi. Bussi ajaa Virkkalan kirkon ja Kastmäen lähteen väliä niin monta kertaa kuin on tarvetta, saavuthan hieman aikaisemmin kirkonmäelle. Rukoushetken jälkeen Simo Jouhi kertoo Kastlähteen historiasta Virkkalan kirkolla. Nokipannukahvitarjoilu. Lohja 700 ja Virkkalan kirkko 70 - yhteinen juhla.

Lisätietoja Kastlähteen rukoushetkestä tästä.


YHTEISLAULUTILAISUUDET:

*Kauneimmat talviset koululaulut ti 31.1. klo 18. Laurin Laulajat Timo Saarion johdolla vievät meidät talvisten kansakoululaulujen tunnelmaan. Tervetuloa laulamaan sydämen kyllyydestä kauneimpia vanhoja ja ikimuistoisia koululauluja kansakoulun ajalta.
*Kesäinen yhteislauluhetki Virkkalan kirkon pihamaalla 11.7. klo 18
*Kauneimmat joululaulut ti 12.12. klo 19

MUITA 70-VUOTISJUHLAMESSUJA:

*Toivon messun juhlamessu su 12.3. klo 13
*Virkkalan suomenkielisten messuryhmien (Toivon messu, SLEY, Veljespiiri) yhteinen juhlamessu su 23.4. klo 13. 
*SLEY:n juhlamessu su 3.9. klo 13
*Yhteyden päivä, Veljespiirin juhlamessu su 29.10. klo 13

RAAMATTULUENNOT:

*Profeettojen sanoma ajallemme: toivoton aika - ajaton toivo. Riitta Keskimäen raamattuluennot Virkkalan kirkossa 18.3. ja 20.5. klo 13-16.30. Kahvit luentojen välissä. Riitta Keskimäki on kieltenopettaja ja rakastettu raamatunopettaja, joka tuntee Raamatun alkukielet hyvin ja ammentaa Raamatun ajatonta armon sanomaa meidän ajallemme. Hän luennoi Virkkalassa Vanhan testamentin neljästä profeetasta, joilla on sanomaa myös meille - toivoa toivottomaan aikaan. Riitan sanoin: "Olemme eläneet jo vuoden sodan kurimukseen suistetussa Euroopassa. Miten tässä käy, miettii moni ahdistuneena. Jumala puhuu meille profeettojensa kautta. Heidän sanomansa muuttuu yhä ajankohtaisemmaksi meille, mitä lähempänä maalia olemme."

MUUTA:

*Kiirastorstain ehtoollinen ja lammasateria 6.4. klo 18 Virkkalan kirkko. Taivainen ja Rajalin-Tymura. Kiirastorstain ehtoolliseen vapaa pääsy.  
Lammasaterialle osallistujan tulee ilmoittautua ennakkoon rajatun osallistujamäärän ja tarjoiluvarauksen takia.  Ennakkoilmoittautuminen lammasaterialle viimeistään 15.3. mennessä: Hanna Tolonen, p. 050 526 7648, hanna.tolonen@evl.fi. Omakustannus ruokailusta 10-15€. ,

* Kansalaulukirkko 7.5. klo 11 Virkkalan tori
* Virkkalapäivässä mukana 19.8. klo 9-13 Virkkalan keskustassa

*Perhekirkot 2.4. ja 1.10. klo 13

Diakoniatyö:
Brunssit ti 24.10 ja 21.11. klo 10-11.30.

ISÄ INGVALDIUKSEN Citynomadi- vaellusreitti

Simo Jouhi on valmistellut upean, opastetun Citynomadi-pohjaisen Isä Ingvaldiuksen pyhiinvaellusreitin Kastlähteeltä Lohjan Pyhän Laurin kirkkoon. Reitti kulkee Virkkalassa monen historiallisesti tärkeän paikan kautta. Se sisältää historiallista tietoa, ja jokaiseen paikkaan voi halutessaan valita myös hengellisen sisällön. Reitin voi kulkea lataamalla applikaation puhelimeen, ja sen voi kulkea itsenäisesti tai porukalla jalan, pyörällä tai autolla. Linkki reittiin tässä.

Lisäksi opastuksia kirkkomaalla ja kierroksia kaksikielisesti. Lisätietoa näistä päivitetään myöhemmin.

Lisätietoja antaa Hanna Tolonen, Virkkalan aluetyön pappi, p. 050 526 7648, hanna.tolonen@evl.fi. 

Vaellusreittiin tästä linkistä.


Lämpimästi tervetuloa mukaan juhlimaan.

TERVETULOA!

Virkkalan kirkon kuva

Kuva: Kari Oksanen

 

Virkkalan kirkko ilmakuva