Sairaalapappi on potilaita, heidän läheisiään ja henkilökuntaa varten

Vakava sairaus, onnettomuus ja sairaalaan joutuminen herättävät epävarmuutta tulevasta. Kriisitilanteessa sairaalapapille voi huojentaa mieltään. Hän kuuntelee ja etsii kanssasi suuntaa eteenpäin. Myös läheisille on tarjolla tukea.

Moni saa sairaalassa avun ja toipuu. Silloinkin, kun toivoa paranemisesta ei ole, keskustelu voi antaa voimia. Kuoleman lähestyessä sairaalapappia voi pyytää tueksi ja keskustelukumppaniksi. Sairaalapapin kanssa voit puhua kaikesta maan ja taivaan välillä.

Sairaalapappi toimii sairaalan elämän keskellä, viime hetkillä ja kaikkein perustavimpien kysymysten äärellä. Työn perusperiaate on läsnäolo. Sairaalapappi kulkee potilaiden, läheisten ja henkilökunnan vierellä, silloin kun ihmiset kaipaavat kuuntelijaa ja keskustelijaa.

Ota yhteyttä myös kun

  • haluat jakaa iloja ja suruja elämän käännekohdissa
  • pohdit vaikeita kysymyksiä ja päätöksiä
  • haluat yhdessä hiljentyä, rukoilla tai saada ehtoollisen
  • tarvitset sairaalassa kasteen, vihkimisen tai muun kirkollisen toimituksen
  • haluat saada yhteyden oman uskontokuntasi edustajaan

 

Tästä tietoa saattohoidon tukihenkilötoiminnasta

 

 

Sairaalapappi on potilaita, heidän läheisiään ja henkilökuntaa varten
sairaalasielunhoito mainos

Sairaalapastori kunnioittaa keskustelukumppaninsa uskonnollista vakaumusta ja elämänkatsomusta sekä oikeutta valita keskusteluaiheet. Hän on virkansa puolesta vaitiolovelvollinen eli keskustelut ovat luottamuksellisia. Palvelut ovat maksuttomia. Parhaiten sairaalapastorin tavoittaa henkilökunnan välityksellä tai suoraan matkapuhelimella tai sähköpostilla. Matkapuhelimen vastaajaan voi jättää viestin yhteydenottoa varten: