Pienryhmät ja kurssit

Seurakunta tarjoaa harrastusmahdollisuuksia erilaisten pienryhmien ja kurssien kautta.

Teams-raamis

Raamattua, keskustelua ja seuraa etäyhteyksin

Tervetuloa mukaan raamatturyhmään Teamsin kautta. Osallistumista varten tarvitset tietokoneen tai mobiililaitteen ja toimivan nettiyhteyden. Käsiteltävä raamatunteksti on jokin kyseisen sunnuntain teksteistä. Vetäjinä ryhmässä toimivat seurakunnan vapaaehtoiset. Kutsu ja tarkemmat ohjeet lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse kaksi päivää ennen kokoontumista. Teams-raamikset alkavat klo 18 ja kestävät tunnin.

Syksyn 2022 Teams-raamikset:

11.9., 25.9., 9.10., 23.10., 6.11. ja 20.11.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut Merja Eräpolku, puh. 050 560 3261, merja.erapolku@eduskunta.fi.

Ikonimaalauskurssi syksy 2022

Keskiviikkoisin klo 1014 Kanttorilassa, Sibeliuksenkatu 4

Kurssin hinta on osallistujamäärästä riippuen noin 110 €. Kurssi sisältää syyskaudella 2022 opetusta 40 tuntia. Kurssi alkaa 14.9. ja päättyy 9.11. (ei viikolla 42).

Ikonimaalauskursseilla tutustutaan ikonimaalauksen vaiheisiin, ikoniteologiaan sekä ikonitaiteen historiaan. Ikonimaalausta opetellaan perinteistä munatemperatekniikkaa käyttäen. Kurssit sopivat kaikille asiasta kiinnostuneille, eli mukaan mahtuvat sekä vasta-alkajat että ennen maalanneet. Opettajana Ritva Tarima. Ilmoittautumiset (mielellään ennen kurssin alkua) ja tiedustelut 0400 719 563, ritva.tarima@suomi24.fi.

Ikonimaalauksen intensiivikurssi, syksy 2022

Ikonimaalauksen intensiivikurssi järjestetään Lohjanportin seurakuntatalolla. Kurssille ovat tervetulleita ikonimaalausta aloittelevat ja kokeneemmatkin maalaajat. Kurssilla opettajana on Ritva Tarima, jolla on lähes 20 vuoden kokemus ikonimaalauksen opettamisesta. Kurssin kesto on yhteensä 20 tuntia, ja sen aikana ikonin maalaamisessa pääsee hyvään alkuun. Ikonin voi viimeistellä itsenäisesti.

Ruokailulle on varattu lauantaina ja sunnuntaina aikaa tunti, ja se tapahtuu omakustanteisesti (kannattaa ottaa mukaan eväät). Kurssille osallistuminen edellyttää omia maalausvälineitä ja materiaaleja. Kurssin hinta on osallistujamäärästä riippuen 40 €. Lisätietoja kurssista Ritva Tarima 0400 719 563, ritva.tarima@suomi24.fi tai pastori Piia Korpijaakko 044 788 7896 tai piia.korpijaakko@evl.fi.

Toinen intensiivikurssi järjestetään syksyllä.

Intensiivikurssin aikataulu syksy

18.20.11.2022 pe klo 1620, la ja su klo 1013 ja 1417.

Joogaryhmä on vetäjän puutteen vuoksi tauolla

Joogaryhmä kokoontuu Mäntynummen seurakuntatalossa. Tarkoitus on rauhallisten kehon liikkeiden ja hengityksen avulla löytää levollinen mieli ja lisätä samalla liikkuvuutta ja hyvää oloa.

Ryhmä kokoontuu Mäntynummen seurakuntatalon alakerrassa (sisäänkäynti talon takana). Jooga sopii niin aloittelijoille kuin jo harrastaneille. Tarkoitus on rauhallisten kehon liikkeiden ja hengityksen avulla löytää levollinen mieli ja lisätä samalla liikkuvuutta ja hyvää oloa. Ota mukaan oma matto ja mukavat vaatteet. Ryhmän viimeinen kokoontuminen on 16.5.

Nainen istuu laiturilla.

Kuva: Nainen joogaa laiturilla

Käsityöpiirejä eri puolilla Lohjaa

Solmut silmukoiksi alkaen 7.9. parillisten viikkojen keskiviikkoisin klo 12.30 seurakuntakeskuksen Köbanya-tuvassa (takkahuone). Keskusta seurakuntakeskus

Diakonia- eli käsityöpiiri alkaen 14.9. keskiviikkoisin klo 1215 Virkkalan kirkon siivessä. Käsitöitä ja iloista yhdessäoloa. Virkkalan kirkko.

Käsityöpiiri alkaen 6.9. parillisten viikkojen tiistaisin klo 1315. Tehdään yhdessä käsitöitä omaksi ja toisten iloksi. Kahvitellaan ja keskustellaan ajankohtaisista ja mieltä askarruttavista aiheista. Saukkolan seurakuntakoti.

Ompeluseura alkaen 30.8. parittomien viikkojen tiistaisin klo 1314.30.  Ohjaajana Marjatta Lahtinen (p. 040 5839257). Kahvittelemme ja teemme käsitöitä, jokainen sitä, mikä on sydäntä lähellä. Seurakunta tarjoaa tarvikkeet. Ompeluseurassa tehtyjä käsitöitä saatetaan lahjoittaa tai myydä esim. Vappumyyjäisissä. Pusulan seurakuntatalo.