Lohjan kirkkokuoro

Lohjan kirkkokuoro on paikakunnan vanhin kuoro. Sillä on käynnissä 129. toimintavuosi ja se on yksi Suomen pitkäikäisimmistä kirkkokuoroista.

Harjoitukset ja esiintymiset

Kuoro harjoittelee kerran viikossa, keskiviikkoisin klo 17.30-19 seurakuntatalon kappelisalissa (Pikku-Lauri) ja se esiintyy keskimäärin kerran kuukaudessa.

Ohjelmisto ja ilmottautuminen kuoroon

Kirkkokuorossa laulaa yli 40 laulajaa ja sen ohjelmisto painottuu 4-äänisiin, perinteisiin sekä uudempiin kuorolauluihin. Kuoroon otetaan mielellään uusia laulajia aina toimintakauden alussa, syyskuussa ja tammikuussa. Kuoroa johtaa kanttori Timo Saario, jolta voi tiedustella kuoroon liittyvissä asioissa.

Juhlavuoden historiikki

Kuoron juhlavuonna, 2010, ilmestyi Lohjan kirkkokuoron ja seurakunnan musiikkityön vaiheita 1872-2010 käsittelevä Juhana Saarisen toimittama 290-sivuinen historiikki, jota on myytävänä ( á 30 € ) Lohjan kirkkoherranvirastossa.

Historiikki sisältää monipuolista tietoa kuoroa johtaneiden kanttorien työstä ja elämästä. Teos kuvaa kuorotoiminnan lisäksi muuta seurakunnan musiikkityötä ja seurakunnan järjestämia juhlia 1872-2010, johon kokonaisuuteen kuoron ja kanttorien toiminta on aina kiinteästi liittynyt.

TERVETULOA MUKAAN MYÖS UUDET LAULAJAT!!

Lohjan kirkkokuoron harjoitukset käynnissä kappelisali Pikku-Laurissa
Harjoitukset Pikku-Laurissa