Kolme omenaa omenapuussa.

Sinut on kutsuttu

Lohjan seurakunta tarjoaa monipuolista toimintaa vauvasta vaariin. Taustalla on halu tarjota lohjalaisille hyvät mahdollisuudet osallistua itseä kiinnostaviin tapahtumiin ja tilaisuuksiin. Kohdennettua toimintaa löytyy niin lapsille, lapsiperheille, nuorille kuin aikuisillekin.

Lohjan kantaseurakunnan lisäksi alueellisesti suureen seurakuntaan kuuluu neljä alueseurakuntaa, joista löytyy myös monipuolista ja aktiivista toimintaa. Tutustu alueseurakuntiemme toimintaan täällä

Lapset ja perheet

Seurakunnan varhaiskasvatus tarjoaa kattavasti toimintaa lapsille ja perheille. Erilaisia tapahtumia järjestetään ympäri vuoden, ja syksyllä viihdytään perheleirillä. Syksyisin ja keväisin pyörivät päiväkerhot, perhekerhot, muskarit ja lapsiparkki.

Lue lisää varhaiskasvatuksesta.

Alakouluikäiset

Kouluikäisten 7–12-vuotiaiden parissa tehtävä työ on osa seurakunnan laajaa kasvatustehtävää ja nuorisotyötä. Seurakunta tukee varhaisnuorten kokonaisvaltaista kasvua, vahvistaa heidän jäsenyyttään seurakunnassa sekä tarjoaa alakouluikäisille muun muassa leirejä, retkiä, tapahtumia sekä maksutonta harrastustoimintaa. Nuorisotyönohjaajat ja nimikkopapit ovat tukemassa koulujen uskonnonopetusta sekä kulkemassa vanhempien ja kummien rinnalla kasvattajan tehtävässä.

Lue lisää koululaisten toiminnasta.

Rippikoulu

Useimmiten rippikoulu käydään Suomessa nuoren täyttäessä 15 vuotta. Rippikoulu on noin puolen vuoden mittainen kokonaisuus, jonka aikana osallistutaan seurakunnan toimintaan ja pohditaan kysymyksiä uskosta ja elämästä. Rippikouluun ovat kaikki tervetulleita, ja sen voi käydä myös aikuisena. Rippikoulu päättyy konfirmaatioon, jonka jälkeen konfirmoidulla on mahdollisuus toimia kummina, käydä itsenäisesti ehtoollisella, asettua ehdolle kirkollisissa vaaleissa sekä solmia kirkollinen avioliitto.

Lue lisää rippikoulusta.

Nuorisotyö

Nuorisotyötä tehdään Lohjan alueella asuvien 13–20-vuotiaiden nuorten parissa. Seurakunnan nuorten toimintaan ovat tervetulleita kaikki nuoret riippumatta siitä kuuluvatko he kirkkoon vai eivät. Nuorisotyössä järjestetään nuorten iltoja, iltakirkkoja, nuoria kiinnostavaa viikkotoimintaa sekä leirejä ja retkiä. Nuorten toimintaan voi jokainen tulla omana itsenään hengailemaan, kohtaamaan kavereita ja pohtimaan elämää, uskoa ja Jumalaa.

Lue lisää nuorisotyöstä.

Aikuiset

Seurakunnan aikuisten yhteisöstä voi löytää itsellesi hengellisen ja henkisen kodin. Aikuisille järjestetään muun muassa kerhoja ja piirejä, erilaisia kursseja, kahvitteluja ja yhdessä oloa.

Lue lisää aikuisille suunnatusta toiminnasta.

Yhteinen jumalanpalvelus

Seurakunnan elämän ja toiminnan keskus on jumalanpalvelus, jonka toteuttamiseen kutsutaan koko seurakuntaa. Lohjan seurakunnan kirkoissa järjestetään jumalanpalvelus tai ehtoollistilaisuus joka sunnuntai lukuun ottamatta Kärkölän kyläkirkkoa. 

Lue lisää jumalanpalveluksista.

Musiikkityö

Lohjalla arvostetaan omaa tekemistä, ja tarjolla on jokaiselle jotain aina muskareista ja lapsikuoroista lähtien. Seurakunnassa on ukulele- ja djemberyhmiä, useita aikuiskuoroja sekä seurakunnan oma kamariorkesteri. Kaikki ryhmät toimivat ja esiintyvät aktiivisesti sekä vetävät hienosti puoleensa runsaat määrät paikallista yleisöä. Lisäksi musiikkityö järjestää laadukkaita konsertteja ja konserttisarjoja ympäri vuoden.

Lue lisää musiikkityöstä.

Lojo församling

Lojo församling är en finsk församling med svensk verksamhet. Vi samlas till gudstjänster och det finns olika grupper för familjer, barn, ungdomar och vuxna. Du är varmt välkommen med i församlingens gemenskap!

Läs mer

Lähetys- ja avustustyö

Lähetys on jokaisen kristityn tehtävä, jonka Jeesus itse on meille antanut. Lähetystyöllä tarkoitetaan evankeliumin, ilosanoman, viemistä sellaisiin paikkoihin, joissa sitä ei vielä ole tai sitä ei enää tunneta. Lähetystyöhön liittyy myös kiinteästi lähimmäisen palveleminen, sillä lähetystyötä tehtävillä alueilla on usein suuri tarve poistaa ihmisten hätää ja kärsimystä konkreettisilla toimilla. Lähetyksessä tarvitaan niin vapaaehtoisia, esirukoilijoita kuin taloudellista tukeakin.

Lue lisää lähetys- ja avustustyöstä.

Vapaaehtoistoiminta

Lohjan seurakunnassa työskentelee lähes 500 vapaaehtoista erilaisissa tehtävissä. Vapaaehtoistyö on nimensä mukaisesti vapaaehtoista ja ihmisen kokoista toimintaa, jossa pärjää tavallisen ihmisen tavallisilla taidoilla. Mukaan voi tulla, kun se sopii omaan aikatauluun ja elämäntilanteeseen. Parhaimmillaan vapaaehtoistyö tuo elämään lisää merkitystä ja uusia ystäviä. 

Lue lisää vapaaehtoistoiminnasta.