Haluatko lahjoittaa hyvän tekemiseen?

Lahjoittamisen tapoja on monia. Näiltä sivuilta löytyy vinkkejä siihen, miten hyvän pääsee laittamaan kiertoon. Lahjoittamalla voit tukea paikallisesti, kaikkialla Suomessa tai ulkomailla tehtävää auttamistyötä. Ilmoitamme paikallisista ajankohtaisista ja kiireellisistä avuntarpeista tällä sivulla

Erilaisia tapoja lahjoittaa

>Lahjoita paikallisesti
>Lahjoita Kotimaanavun kautta
>Lahjoita Yhteisvastuukeräyksen hyväksi
>Lahjoita Kirkon Ulkomaanavun kautta
>Lahjoita lähetystyön hyväksi
>Myös kirkon jäsenyydellä on merkitystä

Lahjoita paikallisesti

Seurakunnan diakoniatyö tukee taloudelliseen ahdinkoon joutuneita lohjalaisia. Pääsääntöisesti taloudellinen apu on tilapäistä ja kertaluonteista. 

Mikäli haluat olla auttamassa lähelläsi olevaa, voit tehdä lahjoituksen seurakunnan diakoniatyölle. Rahalahjoitusten lisäksi voit ottaa yhteyttä myös silloin, jos haluaisit tehdä vaate- tai tavaralahjoituksen. Vaatteiden ja tavaroiden tulee olla lahjoitushetkellä hyväkuntoisia sekä puhtaita. Vaate- ja tavaralahjoitukset välitetään edelleen apua tarvitseville. Varastotilan pienuudesta johtuen emme pysty välttämättä ottamaan vastaan kaikkia ehdotettuja lahjoituksia, mutta voimme auttaa sinua saamaan tietoa muista tavoista lahjoittaa. 

Ota yhteyttä:
johtava diakoniatyöntekijä Anna Helenius
p. 044 780 4234, anna.k.helenius(at)evl.fi

Lahjoita Kotimaanavun kautta

Moni suomalainen sinnittelee päivästä toiseen toimeentulon rajamailla. Vaikka kaikesta on jo karsittu, rahat eivät tahdo riittää edes välttämättömään. Harrastuksista, kampaajalla käynnistä, lomasta tai kodin suuremmista hankinnoista voi vain haaveilla. Pahiten köyhyys koettelee pitkään perusturvan varassa eläneitä, työttömiä, yksin asuvia, yksinhuoltajia ja monilapsisia perheitä, mutta elämän yllättäessä kuka tahansa meistä voi huomata itse olevansa samassa tilanteessa.

Lahjoittamalla Kotimaanavun työhön autat kaikkein heikoimmassa asemassa olevia ihmisiä Suomessa. Lahjoituksesi ohjataan Kotimaanavun valtakunnalliseen hätäapukeräykseen, josta avustetaan seurakuntien hakemusten perusteella katastrofin tai muun yllättävän tilanteen vuoksi hätään joutuneita ihmisiä, kuten tulipalossa kotinsa menettäneitä perheitä. Apu toimitetaan perille seurakunnan diakoniatyön kautta.

Kotimaanapu on lähimmäisenrakkautta toteuttava hyväntekeväisyystoimija, jolle lahjoitetut varat kohdistetaan täysimääräisesti Suomeen. 

Lue lisää Kotimaanavun verkkosivuiltaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Lahjoita Yhteisvastuukeräyksen hyväksi

Yhteisvastuukeräys on ev.lut. kirkon suurkeräys, joka järjestetään joka vuosi Suomessa. Keräyksestä saaduilla rahoilla autetaan ihmisiä Suomessa ja ulkomailla. Tuotosta 60 prosenttia eli vähän yli puolet menee ulkomaille ja 40 prosenttia eli vähän alle puolet Suomeen.

Voit laittaa muutaman kolikon tai setelin lipaskeräykseen, jos näet kaupungilla liikkuessasi Yhteisvastuun vapaaehtoisia kaupoissa ja kaduilla. Voit myös lahjoittaa haluamasi summan verkossa tai MobilePayn avulla.

Lue lisää YhteisvastuukeräyksestäLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Lahjoita Kirkon Ulkomaanavun kautta

Kirkon Ulkomaanapu on Suomen suurin kansainvälisen avun järjestö, joka toimii 13 maassa – siellä missä hätä on suurin. Ulkomaanapu tekee työtä kaikkein köyhimpien ihmisten kanssa uskontoon, etniseen taustaan tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta.

Lahjoittamalla autat ihmisiä siellä, missä hätä on suurin. Lahjoittaessasi köyhimmille perheille autat kehitysmaiden lapsia pääsemään kouluun, naisia saamaan itselleen ammatin ja kokonaisia perheitä turvaamaan toimeentulonsa. Näin saadaan aikaiseksi kestävää muutosta. Voit olla mukana katkaisemassa jopa sukupolvien ajan jatkuneen köyhyyden kierteen ja rakentaa oikeudenmukaisempaa maailmaa. 

Työn pohjana on oikeusperustaisuus. Toimintaa ohjaavat tasa-arvo, syrjimättömyys ja vastuullisuus. Ulkomaanapu työskentelee sen eteen, että kaikkien ihmisten oikeus koulutukseen, rauhaan ja toimeentuloon toteutuu.

Lue lisää Kirkon Ulkomaanavun verkkosivuiltaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Lahjoita lähetystyön hyväksi

Mikäli sinulla on mahdollisuus tukea lähetystyötä rahallisesti, voit tehdä sen esimerkiksi laittamalla rahaa kolehtiin lähetyspyhinä, ostamalla lähetystuotteita kirkon aulasta tai sytyttämällä kynttilän lähetyskynttelikköön.

Lohjan seurakunnalla on nimikkosopimus jokaisen kirkon virallisen lähetysjärjestön kautta. Seurakunnan oman lähetystyöntekijän eli nimikkolähetin lähettäminen maailmalle tapahtuu lähetysjärjestöjen kautta. Lähetystyöntekijä tekee työsopimuksen järjestön kanssa, ja seurakunta puolestaan tekee järjestön kanssa sopimuksen lähetystyöntekijän tukemisesta. Moni seurakunta voi tukea samaa lähetystyöntekijää. Seurakunnan antama tuki muodostuu vuosittaisten avustusten, kolehtituottojen sekä vapaaehtoisen lähetyskannatuksen kautta.  Lue lisää Lohjan seurakunnan nimikkoläheteistä- ja kohteista.

Voit tehdä lahjoituksen myös suoraan kirkon lähetysjärjestöille heidän verkkosivuillaan. Muita mahdollisia lahjoituskohteita voisivat olla Toisenlainen Lahja, jonka avulla ilahdutat läheistäsi, jolla on jo kaikkea. Voit ostaa läheisesi puolesta lahjan kaikkein köyhimmille perheille kehitysmaissa. Avustuskohteisiin lahjoitetaan esimerkiksi vuohia, koulupukuja ja puuntaimia.

Voit myös tukea tukikummitoimintaa sekä Naisten Pankkia.

Kirkon lähetysjärjestöjä ovat:

Suomen LähetysseuraLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Suomen PipliaseuraLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Medialähetys Sanansaattajat eli SansaLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Lähetysyhdistys KylväjäLinkki avautuu uudessa välilehdessä
KansanlähetysLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Suomen luterilainen evankeliumiyhdistys SleyLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Svenska Lutherska Evangeliföreningen i FinlandLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Muita lahjoituskohteita:

Toisenlainen LahjaLinkki avautuu uudessa välilehdessä
TukikummitLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Naisten PankkiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Myös kirkon jäsenyydellä on merkitystä

Maksamallasi kirkollisverolla olet omalta osaltasi mukana tukemassa seurakuntien ruohonjuuritason työtä ihmisten parissa ja ihmisten hyväksi.

Lue lisää siitä, mihin kirkon rahat menevätLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Nainen pitää farkkupinoa sylissään.