Pienryhmät ja kurssit

Seurakunta tarjoaa harrastusmahdollisuuksia erilaisten pienryhmien ja kurssien kautta.

Teams raamis

Raamattua, keskustelua ja seuraa etäyhteyksin

Tervetuloa mukaan raamatturyhmään Teamsin kautta. Osallistumista varten tarvitset tietokoneen tai mobiililaiteen ja toimivan nettiyhteyden. Käsiteltävä raamatunteksti on joku seuraavan sunnuntain teksteistä. Vetäjinä ryhmässä toimivat seurakunnan vapaaehtoiset ja työntekijät. Kutsu ja tarkemmat ohjeet lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse kaksi päivää ennen kokoontumista. Teams raamikset alkavat klo 18.00 ja kestävät tunnin.

Syksyn 2021 teams raamikset:

5.9, 26.9, 10.10, 17.10, 7.11, 14.11, 5.12, 12.12

Ilmoittautumiset ja tiedustelut pastori Piia Korpijaakko, 044 788 78 96 tai piia.korpijaakko@evl.fi.

Hiljaisuuden sävyjä - Kurssi perutetaan syksyltä alhaisen osallistujamäärän vuoksi

Hiljaisuuden sävyjä on hengellisen kumppanuuden kasvuryhmä, jossa käytetään taidelähtöisiä menetelmiä. Kurssi on suunniteltu 5 kerran kokonaisuudeksi, jossa hengellinen anti ja rukous yhdistyvät hiljaiseen maalaukseen ja luovaan työskentelyyn. Ryhmä on luottamuksellinen ja suljettu. Jokaisella kerralla on oma teema, jota työstämme piirtäen, maalaten, muovaillen ja kirjoitellen sekä ihan vain hengitellen ja itseämme kuunnellen.

Mitään ns. taiteellista osaamista ei tarvita vaan ryhmänvetäjä ohjaa osallistujat intuitiiviseen taidetyöskentelyyn, jossa ei ole mitään oikeaa tai väärää. Tehtyjä töitä ei arvioida millään tavalla. Taidelähtöisten menetelmien avulla voimme turvallisesti prosessoida erilaisia tunteita ja ajatuksiamme ja samalla vahvistaa itsetuntemustamme sekä hengellistä elämäämme kristittyinä. Pienessä ja luottamuksellisessa kasvuryhmässä jokainen keskittyy omaan prosessiinsa ja päättää itse, minkä verran haluaa jakaa kokemuksiaan muun ryhmän kanssa. Ilta päätetään yhteiseen Isä meidän rukoukseen ja Herran Siunaukseen.

Vetäjänä toimii Taiteen maisteri (TaM), ekspressiivisen taideterapia-ryhmänohjauksen sekä teologian opiskelija Ilona Huolman. Käytämme maalaamiseen laadukkaita, vesiliukoisia pullopeitevärejä. Ryhmä kokoontuu viitenä iltana Lindkullassa (Karstunraitti 4. Yhden illan kesto on 2,5 h (klo 17.30-20).  Ensimmäinen kerta on 1.9 ja viimeinen 29.9. Kurssi on ilmainen. Ilmoittautumiset Ilona Huolman puh. 050-3773874.

Ikonimaalauskurssi

Keskiviikkoisin klo 10:00-14:00 Kanttorilassa Sibeliuksenkatu 4.

Kurssi järjestetään syyskaudella rajoitusten sen salliessa. Kurssin hinta on n. 120€ (riippuen osallistujamäärästä) ja se sisältää syyskaudella 2021 opetusta 50 tuntia. Kurssi alkaa 25.8. ja päättyy 3.11. (ei viikolla 42).

Ikonimaalauskursseilla tutustutaan ikonimaalauksen eri vaiheisiin, ikoniteologiaan sekä ikonitaiteen historiaan. Ikonimaalausta opetellaan perinteistä munatemperatekniikkaa käyttäen. Kurssit sopivat kaikille asiasta kiinnostuneille eli mukaan mahtuvat sekä vasta-alkajat että ennen maalanneet. Opettajana Ritva Tarima, ilm. (mielellään ennen kurssin alkua) ja tied. 0400 719 563, ritva.tarima@suomi24.fi

Ikonimaalauksen intensiivikurssi, syksy 2021

Ikonimaalauksen intensiiviskurssi järjeestetään Lohjanportin seurakuntatalolla loppussyksyn aikana. Kurssille ovat tervetulleita ikonimaalausta aloittelevat ja kokeneemmatkin maalaajat. Kurssilla opettajana on Ritva Tarima, jolla lähes 20 vuoden kokemus ikonimaalauksen opettamisesta. Kurssin kesto on yhteensä 40 tuntia ja sen aikana ikonin maalaamisessa pääsee hyvään alkuun ja ikonin voi viimeistellä itsenäisesti.

Ruokailulle on varattu lauantaisin ja sunnuntaisin tunti aikaa ja se tapahtuu omakustanteisesti (kannattaa ottaa eväät mukaan). Kurssille osallistuminen edellyttää omia maalausvälineitä ja materiaaleja. Kurssin hinta (sis. molemmat viikonloput) on 85€-110€ (riippuen osallistujamäärästä). Lisätietoja kurssista Ritva Tarima 0400 719 563, ritva.tarima@suomi24.fi tai pastori Piia Korpijaakko 044 788 7896 tai piia.korpijaakko@evl.fi.

Intensiivikurssien aikataulu:

Lisätietoja tulossa alkusysksystä 2021.

Joogaryhmä

Joogaryhmä kokoontuu Mäntynummen seurakuntatalossa maanantaisin. Tarkoitus on rauhallisten kehon liikkeiden ja hengityksen avulla löytää levollinen mieli ja lisätä samalla liikkuvuutta ja hyvää oloa.

Joogaryhmä aloittaa syyskauden 6.9. klo 18:00-19:30 Mäntynummen seurakuntatalon alakerrassa (sisäänkäynti talon takana). Jooga sopii niin aloittelijoille kuin jo harrastaneille. Tarkoitus on rauhallisten kehon liikkeiden ja hengityksen avulla löytää levollinen mieli ja lisätä samalla liikkuvuutta ja hyvää oloa. Ota oma matto mukaan ja mukava asustus. Viimeinen ryhmän kokoontuminen on 29.11. (ei opetusta viikolla 42).

Joogan kausimaksu on 28€, ensimmäiset kerrat voit tulla kokeilemaan. Tervetuloa mukaan! Lisätietoja: Anna Kivinen 050 592 2395.

Nainen istuu laiturilla.

Kuva: Nainen joogaa laiturilla

Käsityöpiirejä eri puolilla Lohjaa

Solmut silmukoiksi keskiviikkoisin, parillisilla viikoilla klo 12:30, seurakuntakeskuksen Köbanya-tuvassa (takkahuone).   Keskusta seurakuntakeskus (8.9.-1.12.)

Diakoniapiiri keskiviikkoisin klo 13:00 Virkkalan kirkon siivessä. Käsitöitä ja iloista yhdessäoloa. Virkkalan kirkko. (1.9.-8.12.)

Käsityöpiiri parillisten viikkojen tiistaisin klo 13:00-15:00  alkaen 7.9. Tehdään yhdessä käsitöitä omaksi ja toisten iloksi. Kahvitellaan ja keskustellaan ajankohtaisista ja mieltä askarruttavista aiheista. Saukkolan seurakuntakoti.

Ompeluseura parittomien viikkojen tiistaisin klo 13:00-14:30.  Ohjaajana Marjatta Lahtinen (p.040 5839257). Kahvittelemme ja teemme käsitöitä, jokainen sitä, mikä on sydäntä lähellä. Seurakunta tarjoaa tarvikkeet. -Ompeluseurassa tehtyjä käsitöitä saatetaan lahjoittaa tai myydä esim. Vappumyyjäisissä. Pusula seurakuntatalo. (31.8. / 14.9. / 12.10. / 26.10. / 9.11. / 23.11.)