Pienryhmät ja kurssit

Seurakunta tarjoaa harrastusmahdollisuuksia erilaisten pienryhmien ja kurssien kautta.

Teams Raamis

Raamattua, keskustelua ja seuraa etäyhteyksin

Tervetuloa mukaan raamatturyhmään Teamsin kautta. Ensimmäinen tapaaminen järjestetään sunnuntaina 21.2, klo 17-18. Osallistumista varten tarvitset tietokoneen tai mobiililaiteen ja toimivan nettiyhteyden. Käsiteltävä raamatunteksti on aina kyseisen sunnuntain evankeliumi. Vetäjinä ryhmässä toimivat seurakunnan vapaaehtoiset ja työntekijät. Kutsu ja tarkemmat ohjeet lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse kaksi päivää ennen kokoontumista.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut pastori Piia Korpijaakko, 044 788 78 96 tai piia.korpijaakko@evl.fi.

Hiljaisuuden sävyjä

Hiljasiuuden sävyjä on hengellisen kumppanuuden kasvuryhmä, jossa käytetään taidelähtöisiä menetelmiä. Kurssi on 8 kerran kokonaisuus, jossa hengellinen anti ja rukous yhdistyvät maalaukseen ja luovaan työskentelyyn. Kurssin hinta on 20 €/hlö, joilla katetaan kurssin materiaalikulut. Kurssi järjestetään 1.9-20.10. nuorisotalo Linkullassa (Karstunraitti 4). Illat alkavat klo 17.30 ja kestävät 2,5 h. Vetäjän toimii teol.yo ekspressiivisen taideterapia-ryhmäohjauksen opiskelija Ilona Huolman.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen tarkentuu alkusyksystä 2021.

Ikonimaalauskurssi, huom! kurssi siirtyy alkamaan syksyllä 2021.

Keskiviikkoisin klo 10:00-14:00 Kanttorilassa Sibeliuksenkatu 4.

Kurssi järjestetään kevätkaudella rajoitusten sen salliessa. Kurssin hinta on 100€-120€ (riippuen osallistujamäärästä) ja se sisältää kevätkaudella 2021 opetusta 40 tuntia.

Ikonimaalauskursseilla tutustutaan ikonimaalauksen eri vaiheisiin, ikoniteologiaan sekä ikonitaiteen historiaan. Ikonimaalausta opetellaan perinteistä munatemperatekniikkaa käyttäen. Kurssit sopivat kaikille asiasta kiinnostuneille eli mukaan mahtuvat sekä vasta-alkajat että ennen maalanneet. Opettajana Ritva Tarima, ilm. (mielellään ennen kurssin alkua) ja tied. 0400 719 563, ritva.tarima@suomi24.fi

Ikonimaalauksen intensiivikurssi, syksy 2021

Ikonimaalauksen intensiiviskurssi järjeestetään Lohjanportin seurakuntatalolla loppussyksyn aikana. Kurssille ovat tervetulleita ikonimaalausta aloittelevat ja kokeneemmatkin maalaajat. Kurssilla opettajana on Ritva Tarima, jolla lähes 20 vuoden kokemus ikonimaalauksen opettamisesta. Kurssin kesto on yhteensä 40 tuntia ja sen aikana ikonin maalaamisessa pääsee hyvään alkuun ja ikonin voi viimeistellä itsenäisesti.

Ruokailulle on varattu lauantaisin ja sunnuntaisin tunti aikaa ja se tapahtuu omakustanteisesti (kannattaa ottaa eväät mukaan). Kurssille osallistuminen edellyttää omia maalausvälineitä ja materiaaleja. Kurssin hinta (sis. molemmat viikonloput) on 85€-110€ (riippuen osallistujamäärästä). Lisätietoja kurssista Ritva Tarima 0400 719 563, ritva.tarima@suomi24.fi tai pastori Piia Korpijaakko 044 788 7896 tai piia.korpijaakko@evl.fi.

Intensiivikurssien aikataulu:

Lisätietoja tulossa keväällä 2021.

Joogaryhmä, huom! kurssi siirtyy alkamaan syksyllä 2021

Joogaryhmä kokoontuu Mäntynummen seurakuntatalossa maanantaisin. Tarkoitus on rauhallisten kehon liikkeiden ja hengityksen avulla löytää levollinen mieli ja lisätä samalla liikkuvuutta ja hyvää oloa.

Joogaryhmä aloittaa kevätkauden rajoitusten niin salliessa, klo 18:00-19:30 Mäntynummen seurakuntatalon alakerrassa (sisäänkäynti talon takana). Jooga sopii niin aloittelijoille kuin jo harrastaneille. Tarkoitus on rauhallisten kehon liikkeiden ja hengityksen avulla löytää levollinen mieli ja lisätä samalla liikkuvuutta ja hyvää oloa. Ota oma matto mukaan ja mukava asustus. Viimeinen ryhmän kokoontuminen on 17.5. (ei opetusta viikolla 8, talviloma).

Joogan kausimaksu on määritellään kun teidämme pääse toiminta alkamaan keväällä 2021, ensimmäiset kerrat voit tulla kokeilemaan. Tervetuloa mukaan! Lisätietoja: Anna Kivinen 050 592 2395.

Kuva: Nainen joogaa laiturilla

Käsityöpiirejä eri puolilla Lohjaa (tauolla 14.4. saakka)

Solmut silmukoiksi keskiviikkoisin, parillisilla viikoilla klo 12.30, seurakuntakeskuksen Köbanya-tuvassa (takkahuone).   Keskusta seurakuntakeskus

Diakoniapiiri keskiviikkoisin klo 12.00 Virkkalan kirkon siivessä. Käsitöitä ja iloista yhdessäoloa. Virkkalan kirkko.

Käsityöpiiri parillisten viikkojen tiistaisin klo 13:00-15:00. Tehdään yhdessä käsitöitä omaksi ja toisten iloksi. Kahvitellaan ja keskustellaan ajankohtaisista ja mieltä askarruttavista aiheista. Saukkolan seurakuntakoti.

Ompeluseura parittomien viikkojen tiistaisin klo 13:00-14:00.  Ohjaajana Marjatta Lahtinen (p.040 5839257). Kahvittelemme ja teemme käsitöitä, jokainen sitä, mikä on sydäntä lähellä. Seurakunta tarjoaa tarvikkeet. -Ompeluseurassa tehtyjä käsitöitä saatetaan lahjoittaa tai myydä esim. Vappumyyjäisissä. Pusula seurakuntatalo.