Aikuinen?

Työssäkäyvä, opiskelija, työtön, eläkeläinen, kotiäiti, sinkku, kaupunkiin muuttanut... Seurakunnasta voi löytyä paikka, jossa etsiä, pohtia, tulla kuulluksi ja nähdyksi. Täällä on tilaa ilolle, surulle, ihmettelylle ja löytämiselle, uskolle ja kyselylle.

Alle on koottuna erityisesti aikuisille suunnattua tarjontaa.

Seurakunnan aikuisten yhteisössä voit löytää itsellesi hengellisen ja henkisen kodin. Tule mukaan joukkoomme ja ota paikkasi  työikäisten tai ikäihmisten parissa. Tutustu diakoniatyön tarjoamaan toimintaan ja lapsi- ja perhetyön toimintaan.

Jos haluat olla mukana tekemässä ja ideoimassa toimintaa aikuisille, voit olla yhteydessä aikuistyön pastoriin, piia.korpijaakko@evl.fi tai 044 788 78 96.

Toivon messu Pikku Laurissa

Iltakirkko

Iltakirkko on torstai-illan ehtoollismessu

Iltakirkko on torstai-illan ehtoollismessu, joka on suunniteltu aikuisille, nuorille ja lapsille. Iltakirkkoon voit tulla hiljentymään ja levähtämään, tai voit tulla sitä mukaan toteuttamaan. Ennen messua, klo 17.30 alkaen, syömme yhdessä iltapalan seurakuntakeskuksella (Sibeliuksenkatu 2).

Jos haluat tulla suunnittelemaan ja tekemään iltakirkkoa, ilmoittaudu Piia Korpijaakolle, piia.korpijaakko@evl.fi tai 044 788 78 96 tai tule kirkolle ennen iltakirkon alkua, niin mietitään yhdssä, missä tehtävissä haluaisit palvella.

Tervetuloa!

Kevätkauden 2022 Iltakirkot:

27.1. klo 18:30, Pyhän Laurin kirkko, PERUTTU
24.2. klo 18:30, Lastenkappeli Pikku-Lauri
31.3. klo 18:30, Pyhän Laurin kirkko
28.4. klo 18:30, Lastenkappeli Pikku-Lauri
26.5. klo 18.30, Lastenkappeli Pikku-Lauri

Pitkäaikaista parantumatonta sairautta sairastavien vertaisryhmä tauolla

Emme toistaiseksi käynnistä vertaisryhmän tapaamisia. Lisätietoa pastori Anna-Maija Lakomaa 044-3284356 tai anna-maija.lakomaa@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä tai diakoni Tanja Mäkelä 040-7799363 tanja.makela@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Sanan ja rukouksen illat

Sanaa, rukousta ja musiikkia Lohjan Pyhän Laurin kirkossa. Iltoja toteuttavat Heikki Linnavirta, Johanna Hagert & rukoustiimi. Olet sydämellisesti tervetullut!

Sanan ja rukouksen illat ovat torstaisin klo 18–20 Pyhän Laurin kirkossa. Tällä hetkellä ne ovat tauolla.

Miesten saunaillat

Saunailta alkaa yhteisellä hetkellä illan teeman äärellä. Sen jälkeen sauna ja iltapala voitelee myös fyysisen ihmisen. Jokaiseen tapaamiseen kuuluu keskustelun alustus. Alustuksen jälkeen saunotaan, syödään iltapalaa ja jutellaan hetki syviä. Illat alkavat klo 18 kahvilla, jonka jälkeen on vierailijan puheenvuoro. Tämän jälkeen on vuorossa saunomista ja makkaranpaistoa. Ilta päättyy hartauteen, ja kotiin lähdemme viimeistään klo 21. Voit tulla omalla autolla suoraan kuhunkin saunailtaan, mutta kimppakyytejäkin lähtee joka kerta Kirkkokentältä klo 17.30.

Kevätkauden 2022 miesten saunaillat:

12.5. vierailijana kaupungineläinlääkäri Matti Junilla ja aiheena "Tarvitseeko elämä suunnittelijaa".

Äijäpiiri Kanttorilassa

Päihteetön porukka miehille torstaina 3.3 ja 7.4 klo 13-15. Mukana Kimi ja diakoni Jonna
Kanttorilan os. Sibeliuksenkatu 4, valkoinen talo seuriksen takana.
jonna.seppala@evl.fi / 044 3284320

Myös Saarikon talkooleiri suunnitteilla keväälle
Päihdeleiri tulossa 19.-22.5.

UttuJuttu, eli Uusi testamentti tutuksi

Lohjalaiset teologit kertovat heitä kiinnostavasta Uuden testamentin evankeliumista tai kirjeestä. He lähestyvät tekstiä omien ajatusten ja oivallusten kautta sekä pohtivat, mitä teksti kertoo meille tässä ajassa. Yhteiselle keskustelulle ja kysymyksille on varattu tilaisuuksissa runsaasti aikaa. Tapahtumat alkavat klo 16 kahveilla ja päättyvät viimeistään klo 18.

Kevään 2022 UttuJutut:

30.1.22, Irma Obele-Luomaa, Johanneksen evankeliumi, PERUTTU

13.3.22, Simo Jouhi, Markuksen evankeliumi

10.4.22, Irma Obele-Luomaa, Johanneksen evankeliumi

UttuJutut järjestetään Seurakuntakeskuksessa (Sibeliuksenkatu 2).

Avoimet olohuoneet

Kohtaamisen paikka aikuisille. Keskustellaan ja vaihdetaan kuulumisia kahvikupin tai välipalan äärellä. Mahdollisuus pelailla, huilia ja vain olla. Ohjelmassa pieni hartaus, joskus jotain muutakin.

Roution Kaikenikäisten Olkkari kerran kuussa maanantaina klo 1315 Roution seurakuntakoti

Voit olla pieni tai suuri, nuori tai vanha. Mukana ovat myös Mirja ja Ritva.

Ojamon Olohuone aloittaa 17.2. Ojamon seurakuntakoti

Pyhän sylissä -arkiretriitti

Pyhän sylissä on hiljentymistä hengellisten tekstien ja musiikin äärellä. Pyhän sylissä -tapahtumat järjestetään kerran kuukaudessa Lohjan Pyhän Laurin kirkossa klo 1819.

Voit ottaa mukaasi pehmeän alustan tai tyynyn. Musiikki ja puhe vuorottelevat. Voit hiljentyä tai vaikka nukahtaa kirkon penkkiin. Ohjaajana Anna Kivinen, musiikkivieraina musiikkiopiston oppilaita.

Kevätkauden 2022 Pyhän sylissä:
13.1 peruttu, 10.2, 10.3, 12.5.

Seniorifoorumi

Uskosta ja elämästä. Seniorifoorumi on tarkoitettu kaikille, joilla on elämänkokemusta. Vierailijoina on mielenkiintoisia ja ajankohtaisia vieraita, ja ohjelmassa on myös musiikkia. Seniorifoorumit järjestää Lohjan seurakunta yhteistyössä lohjalaisten järjestöjen kanssa. Seniorifoorumi alkaa klo 12 kahvitilaisuudella seurakuntakeskuksessa (kahviliput 3 €). Ohjelma alkaa klo 13.

Kevään 2022 Seniorifoorumit:

24.3. Heidi Köngäs

28.4. Pirkko Lahti, aiheena "Saa nauraa". Musiikkivierana Mieskuoro Lohjan miehet, johtajanaan Sirpa Lilius

Mies juo kahvia sohvalla samalla kun kissa katselee vieressä