Lohjan seurakuntatoimisto ja alueseurakuntatoimistot

Seurakuntatoimistoista saat puhelimitse tai sähköpostitse neuvontaa papin, kanttorin ja tilojen varaamisessa tai vuokraamisessa sekä perhejuhlien ja hautajaisten käytännön järjestelyissä. Voit kysyä myös hautapaikasta ja muista hautaukseen ja haudan hoitoon liittyvistä asioista.

Lohjan seurakuntatoimisto
Laurinkatu 40, Lohja
p. 019 328 41 (ma–to klo 9.30-14.30)
lohja.seurakuntatoimisto@evl.fi

Karjalohjan, Nummen, Pusulan ja Sammatin alueseurakuntatoimistot
p. 044 328 4372 (ma–to 9–11.30 ja 12–15)
lohjan.aluesrk@evl.fi

Espoon aluekeskusrekisteri

Virkatodistukset, sukuselvitykset, sukututkimukset ja avioliiton esteiden tutkinta tilataan Espoon aluekeskusrekisteristä.

p. 09 8050 2600 (ma–ti klo 9–15, ke–to klo 9–12),
keskusrekisteri.espoo@evl.fi.
Postiosoite: PL 200, 02771 Espoo
Käyntiosoite: Kirkkokatu 1, 02770 Espoo
www.espoonseurakunnat.fi/info-ja-asiointiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Virkatodistukset ja avioliiton esteiden tutkinta sähköisesti

Suomen ev.lut. kirkko on avannut verkossa asiointipalvelun, jossa asiakas voi tietoturvallisesti tilata virkatodistuksen itsestään (ns. elää-todistus) tai sukuselvitysmuotoisen virkatodistuksen vainajasta (nykyinen tai entinen ev.lut. kirkon jäsen). Palvelua voi käyttää suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Palvelu löytyy osoitteesta tilaavirkatodistus.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Avioliiton esteiden tutkintaa voi pyytää tutkinta-asiointipalvelusta osoitteesta esteidentutkinta.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Elämän kohokohtia kannattaa juhlia

Juhlia ei tarvitse järjestää vain silloin, kun on saavuttanut jotain. Myös elämän käännekohdat tarjoavat hyvän syyn kokoontua yhteen perheen, sukulaisten ja ystävien kesken.

Ristiäisten, rippijuhlien ja häiden lisäksi kirkolta voi pyytää siunausta elämän eri tilanteisiin. Kodinsiunaus on juhlava tapahtuma, jossa pyydetään yhdessä ystävien ja sukulaisten kanssa siunausta kodille ja sen asukkaille. Myös maistraatissa solmittu avioliitto voidaan siunata kirkollisesti. Avioliittoon vihkimisen vuosipäivän kunniaksi voi järjestää ensin rukoushetken ja sen jälkeen juhlat.