nuoria alttarilla albat päällään

Isostoiminta

Isoset

Kiinnostuitko riparilla isostoiminnasta? Haluaisitko kokemusta pienryhmän ohjaamisesta?

Isonen on vastuunkantaja, yhteishengen luoja ja tiedottaja leirin ohjaajien ja leiriläisten välillä. Isonen on kuuntelija ja toteuttaja. Isonen on innostaja ja kannustaja.

Olemme erilaisia ja jokaisella meistä on omat lahjamme – siksi myös sinua tarvitaan!

Isoskoulutus avaa sinulle ovia monenlaisiin vapaaehtoistehtäviin, tule mukaan!

ISKO eli isoskoulutus

Isonen on seurakunnan nuori vapaaehtoinen.

Isoskoulutus (ISKO) antaa valmiuden toimia isosena Lohjan seurakunnan rippikouluissa tai alakouluikäisten leireillä. Koulutuksesta voit pätevöityä myös ohjaamaan alakouluikäisten kerhoja. Myös erilaisissa tapahtumissa tarvitaan isosia. Koulutuksesta saat hyviä tietoja ja taitoja elämää varten, vaikka vielä miettisitkin isoseksi ryhtymistä tai et isoseksi aikoisikaan.

ISKO on maksuton kolmivuotinen koulutus, mutta jo ensimmäisen vuoden jälkeen voi toimia ripari-isosena. Alakouluikäisten leireillä voit päästä harjoittamaan taitojasi jo ennen seuraavaa kesää, ja alakoulaisten kerhoihin pääset ohjaajaksi heti syksyn alussa, mikäli olet käynyt 28.8. järjestettävän koulutuspäivän. Kerhonohjaajaksi voit alkaa myös myöhemmin, mutta syksyllä aloittavien kerhojen ohjaajille tuo päivä on pakollinen.

Kevään isoskoulutuskerrat

Mäntynummessa ja Saukkolassa:

25.1. / 29.1. Turvallisuus rippikoulussa – pakollinen kaikille ekan vuoden isosille

15.2. / 19.2. Rästipäivä: Raamattu 1 (eli syksyn iskon starttipäivän moduuli lauantailta 18.9.2021)

8.3. / 12.3. Raamattu 2 – pakollinen kaikille ekan vuoden isosille

19.4. / 23.4. Rästipäivä: aiheina hartaus ja turvallisuus

 

ti klo 17–19 Mäntynummen seurakuntatalolla

la klo 13–15 Saukkolan seurakuntakodilla

Mäntynummen ja Saukkolan iskojen sisällöt ovat samat. Osallistu siis jompaan kumpaan, ei molempiin. Poissaoloja voi korvata osallistumalla myös toisen ryhmän tapaamisiin.

Iskojen toteutusmuoto (paikan päällä vai etänä) riippuu kulloinkin voimassa olevista koronarajoituksista. Ilmoittelemme asiasta aina ennen jokaista koulutuskertaa!

Lisäksi teemme retken 5.2. Mäntsälään Ohjaajapäiville, joista saat kaksi joko vapaavalintaista tai rästimoduulia. Tähän on ilmoittautuminen 13.1. mennessä täällä.

Leirit:

13.-15.5. ISKO-leiri – pakollinen kaikille isosille

18.-20.3. ISKO 3 -leiri Bergvikissä kolmannen vuoden isosille

Ilmoittautuminen leireille aukeaa myöhemmin!

 


Isostoimintaan liittyy myös osallistumista seurakunnan muuhun toimintaan, tapahtumien toteuttamiseen ja nuorten joulujuhlaan.

Keväällä kaikille isosille järjestetään viikonlopun mittainen ISKO-leiri, ja rippikouluryhmien tapaamisiin osallistuminen on isoskoulutuksen työssä oppimista. Lisäksi keväällä on muutama koulutuskerta (ajankohdat selviävät myöhemmin).
 

Koulutuksen sisältö

- rippikoululaisesta ohjaamaan

- ryhmän ohjaaminen

- ryhmäyttäminen & vuorovaikutustaidot

- pelit ja leikit

- Raamattu

- hartauden valmistelu ja pitäminen

- turvallisuus ja ensiapu

 

Lisäksi erikseen erityisesti kerhonohjaajille suunnattuja teemoja:

- lapsen kehitys

- kerhon rakenne

 

Ripari-isosille suunnattuja teemoja:

- raamisryhmän pitäminen

- iltaohjelman valmistelu ja pitäminen

 

Lisäksi vapaavalintaisia teemoja eri aiheista, muun muassa erilaiset ryhmät, seurakunta, ryhmädynamiikka, sketsit, hartauden syventävä kerta, esiintymistaidot

Myös lasten- ja perheleireille haluavat saavat koulusta.

 

Isostoiminnan yhteyshenkilö on nuorisotyönohjaaja Mirja (Miiu) Luodes, Nummella ja Pusulassa (Saukkolan ISKO) Tomi Väisänen

Isostoimintaan ilmoittautuminen

Isoskoulutuksen tietosuojaseloste

 

 

Kerhonohjaajat

Mukavaa työtä tarjolla

Lohjan seurakunta järjestää alakouluikäisille kerhotoimintaa. Etsimme nyt kerhoihin uusia ohjaajia rippikoulun käyneistä 1519-vuotiaista nuorista. Tarjoamme sinulle ohjaajakoulutuksen, arvokasta työkokemusta, työtodistuksen ja pienen palkkion ohjaamisesta.

Kiinnostaako kerhon ohjaaminen?

Kerhonohjaajana pääset vetämään alakouluikäisten kerhoa. Voit ehdottaa omaa kerhotoimintaa tai valita valmiista vaihtoehdoista. Toteutamme kerhoja ympäri Lohjaa. Kerhot kokoontuvat yleensä syyskuulta huhtikuulle. Voit ilmoittautua myös pelkäksi syyskaudeksi tai pelkäksi kevätkaudeksi. Kerhokerta kestää 12 tuntia. Kaikissa kerhoissa on aina vähintään kaksi ohjaajaa – kenties kaverisikin on kiinnostunut. Myös yksin voi ilmoittautua, sillä löydämme varmasti jokaiselle ohjaajaparin :)

Kerhopaikkoja:

Lindkulla Ojamo
Metsola Pusula
Muijala Routio
Mäntynummi Saukkola
Nummentausta Virkkala
Nummi  
 

Erilaisia kerhoja:

askartelukerho näytelmäkerho
jumppakerho sählykerho
keppihevoskerho toimintakerho
kokkikerho ...
musiikkikerho Ehdota kerhoa!

 

Alakouluikäisten kerhoista ja kerhonohjaajien toiminnasta vastaa Teemu Kuivalainen, Nummella ja Pusulassa Emilia Hujanen.