Yhteisvastuu - lähimmäisen rakkauden kansanliike

Yhteisvastuukeräyksellä autamme maailman kaikkein köyhimpiä. Keräystuotto on tänä vuonna huippuhyvä: 13 883,82 euroa! Lohjan Moottoripajalle keräystuotosta lahjoitetaan 2776,76 euroa. Voimme olla ylpeitä ja iloisia toinen toisistamme ja vapaaehtoisista!

Vuoden 2023 Yhteisvastuu-keräys kerää varoja nuorten väkivallan ja konfliktien ratkaisuun ja ennaltaehkäisyyn teemalla ”Nuoret väkivaltaisessa maailmassa”. Yhteisvastuun keräystuotoista 40 prosenttia lahjoitetaan Suomeen. Puolet Suomeen kohdistetuista keräystuotoista jää paikallisseurakunnille nuorten tukemiseksi tehtävään teemanmukaiseen toimintaan sekä seurakuntien auttamistyöhön.

Toinen puolikas kotimaahan jäävästä keräystuotosta osoitetaan valtakunnallisena kumppanina toimivalle Aseman Lapset ry:lleLinkki avautuu uudessa välilehdessä, joka kehittää ja laajentaa yhteisvastuuvaroin koulu- ja nuorisoväkivallan ehkäisemiseen ja vähentämiseen tähtääviä toimiaan. Konkreettisesti keräysvarat käytetään pitkittyneiden ja laajentuneiden koulukiusaamistapausten selvittämiseen K-O-toiminnalla sekä katusovitteluun, jossa sovittelijoina toimivat nuorisotyön ammattilaiset.

Vuoden 2022 Yhteisvastuu-keräys koronapandemian ja maailmanlaajuisten kriisien seurauksista kärsivien lasten ja nuorten hyväksi jatkuu vuoden 2022 loppuun asti teemalla ”Lahjoita mulle huominen”.

Vuoden 2022 lahjoitukset ohjataan koronan seurauksista kärsivien lasten ja nuorten auttamiseen:

Keräykseen voi lahjoittaa myös

1. soittamalla numeroon 0600 17010 (10,26 € / puh+pvm) tai

2. lähettämällä tekstiviestin (10 €/viesti) numeroon 16 588, kirjoita viestikenttään APU10.

Suorat tilinumerot (saaja: YHTEISVASTUUKERÄYS, Lohjan seurakunnan viitenro 308304)

- Aktia FI82 4055 0010 4148 41
- Nordea FI16 2089 1800 0067 75
- Pohjola pankki FI14 5000 0120 2362 28

Keräysaika tänä vuonna on 1.1.–31.12.2022.

Kiitämme lämpimästi avustasi!

Yhteisvastuu-kampanja aktiviteetteineen käynnistyy joka vuosi helmikuun ensimmäisenä sunnuntaina. Tänä vuonna Lohjan seurakunnan osuus, joka on 20 % saamastamme keräystuotosta, käytetään kaupungin moottoripajatoiminnan tukemiseen. Kotimaiselle yhteistyökumppanille Lasten ja nuorten keskukselle tulee 20 % tuotosta ja 60 % kehittyvien maiden lasten ja nuorten auttamiseksi Kirkon Ulkomaanavun kautta.

Tästä tietoa vuoden 2022 keräyksestä.

Tule mukaan

Haluamme toivottaa kaikki tervetulleiksi uuteen yhteisvastuukeräysvuoteen 2023!

Toteutamme mahdollisuuksien mukaan lipaskeräyksiä, musiikillisia ja liikunnallisia tilaisuuksia, leivonnais- ja kirpputoria.

Ole rohkeasti yhteydessä: johtava diakoniatyöntekijä Anna Helenius p. 044 780 4234, anna.k.helenius@evl.fi tai diakoniatyöntekijä Tanja Mäkelä p. 040 779 9363, tanja.makela@evl.fi.

Voit ilmoittautua Lohjan seurakunnan Yhteisvastuun vapaaehtoiseksi myös tällä lomakkeella.

Yhteisvastuu 2021

Vuoden 2021 yhteisvastuukeräys pureutui ikäihmisten taloudelliseen ahdinkoon.  Eri syistä johtuva köyhyys koettelee ikäihmisiä Suomessa ja maailmalla. Monet vanhukset elävät taloudellisessa ja sosiaalisessa ahdingossa, jota koronaepidemia on vielä korostanut. Viime vuoden tuotolla autetaan taloudellisissa vaikeuksissa olevia ikäihmisiä Suomessa ja maailmalla. Nettotuotto Lohjalla oli 8 708,24 euroa, josta seurakunnalle 1 741,65 euroa ikäihmisten auttamiseksi alueellamme.

Apu menee perille

Yhteisvastuu on evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, johon osallistuvat kaikki Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seurakunnat. Keräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti.

Valtaosa, 60 % keräystuotosta ohjataan Kirkon Ulkomaanavun katastrofiavun kautta kansainväliseen apuun. Tuotosta 20 % suunnataan vuosittain valittavaan, vaihtuvaan kohteeseen Suomessa ja 20 % monipuoliseen avustustoimintaan paikallisseurakuntien kautta.

Jokaisesta lahjoitetusta eurosta noin 80 % käytetään avustustyöhön ja loput keräyksen vaikuttamistoimintaan, viestintään, varainhankintaan sekä keräyksen yleishallintoon.

Keräys perustettiin 50-luvun vaihteessa auttamaan sodan tuhoista ja katovuosista kärsineitä suomalaisia. Kun suomalaisten hyvinvointi ja sosiaaliturva vahvistui ja tietoisuutemme maailman hädästä samaan aikaan kasvoi, on vuodesta 1963 alkaen Yhteisvastuukeräyksellä on tuettu myös kansainvälistä diakoniaa. Lisätietoja www.yhteisvastuu.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Yhteisvastuun kampanjakuva, jossa tumma poika