Sinut on kutsuttu

Lohjan seurakunta tarjoaa monipuolista toimintaa vauvasta vaariin. Taustalla on halu tarjota lohjalaisille hyvät mahdollisuudet osallistua itseä kiinnostaviin tapahtumiin ja tilaisuuksiin. Kohdennettua toimintaa löytyy niin lapsille, lapsiperheille, nuorille kuin aikuisillekin.

Lohjan kantaseurakunnan lisäksi suureen seurakuntaan kuuluu neljä alueseurakuntaa, joista niistäkin löytyy monipuolista, aktiivista toimintaa. Tutustu alueseurakuntiemme toimintaan täällä

Yhteinen jumalanpalvelus

Seurakunnan elämän ja toiminnan keskus on jumalanpalvelus, jonka toteuttamiseen kutsutaan koko seurakuntaa. Lohjan seurakunnan kirkoissa Kärkölän kyläkirkkoa lukuun ottamatta järjestetään jumalanpalvelus tai ehtoollistilaisuus joka sunnuntai.

Lue lisää jumalanpalveluksista.

Varhaiskasvatus

Seurakunnan varhaiskasvatus tarjoaa kattavasti toimintaa lapsille ja perheille. Erilaisia tapahtumia järjestetään ympäri vuoden, ja syksyllä viihdytään perheleirillä. Syksyisin ja keväisin pyörivät päiväkerhot, perhekerhot, muskarit ja lapsiparkki.

Lue lisää varhaiskasvatuksesta.

Alakouluikäiset

Kouluikäisten 7–12-vuotiaiden parissa tehtävä työ on osa seurakunnan laajaa kasvatustehtävää ja nuorisotyötä. Seurakunta tukee varhaisnuorten kokonaisvaltaista kasvua, vahvistaa heidän jäsenyyttään seurakunnassa sekä tarjoaa alakouluikäisille muun muassa leirejä, retkiä, tapahtumia sekä maksutonta harrastustoimintaa. Nuorisotyönohjaajat ja nimikkopapit ovat tukemassa koulujen uskonnonopetusta sekä kulkemassa vanhempien ja kummien rinnalla kasvattajan tehtävässä.

Lue lisää varhaisnuorisotyöstä.

Nuorisotyö

Nuorisotyötä tehdään Lohjan alueella asuvien 13–20-vuotiaiden nuorten parissa. Seurakunnan nuorten toimintaan ovat tervetulleita kaikki nuoret riippumatta siitä, kuuluvatko he kirkkoon vai eivät. Nuorisotyössä järjestetään nuorteniltoja, iltakirkkoja, nuoria kiinnostavaa viikkotoimintaa sekä leirejä ja retkiä. Nuorten toimintaan voi jokainen tulla omana itsenään hengailemaan, kohtaamaan kavereita ja pohtimaan elämää, uskoa ja Jumalaa.

Lue lisää nuorisotyöstä.

Aikuiset

Seurakunnan aikuisten yhteisöstä voit löytää itsellesi hengellisen ja henkisen kodin. Aikuisille järjestetään muun muassa kerhoja ja piirejä, erilaisia kursseja, kahvitteluja ja yhdessä oloa.

Lue lisää aikuisille suunnatusta toiminnasta.

Musiikkityö

Lohjalla arvostetaan omaa tekemistä, ja tarjolla on jokaiselle jotain alkaen muskareista ja lapsikuoroista. Seurakunnassa on ukulele- ja djemberyhmiä, useita aikuiskuoroja sekä oma kamariorkesteri. Kaikki ryhmät toimivat ja esiintyvät aktiivisesti sekä vetävät hienosti puoleensa runsaat määrät paikallista yleisöä. Lisäksi musiikkityö järjestää laadukkaita konsertteja ja konserttisarjoja ympäri vuoden.

Lue lisää musiikkityöstä.

Lojo församling

Lojo församling är en finsk församling med svensk verksamhet. Vi samlas till gudstjänster och det finns olika grupper för familjer, barn, ungdomar och vuxna. Du är varmt välkommen med i församlingens gemenskap!

Läs mer

Kuusi lasta istumassa metsässä selin kameraan.
Nainen ikonimaalauskurssilla maalaamassa ikonia.