Lohjan kirkkokuoro

Lohjan kirkkokuoro on paikakunnan vanhin kuoro. Sillä on käynnissä 130. toimintavuosi ja se on yksi Suomen pitkäikäisimmistä kirkkokuoroista.

Harjoitukset ja esiintymiset

Lohjan kirkkokuoron toiminta on toistaiseksi keskeytynyt koronaepidemian takia. Aloitamme syyskauden 2021 harjoitukset ke 1.9. klo 17.30 Pyhän Laurin kirkossa. Tapaamme silloin laulun merkeissä vain terveinä sekä mielellään kahdesti rokotettuina.

 

Kirkkokuorossa laulaa yli 40 laulajaa ja sen ohjelmisto painottuu 4-äänisiin, perinteisiin sekä uudempiin kuorolauluihin. Kuoroon otetaan mielellään uusia laulajia aina toimintakauden alussa, syyskuussa ja tammikuussa. Kuoroa johtaa kanttori Timo Saario, jolta voi tiedustella kuoroon liittyvissä asioissa.

Juhlavuoden historiikki

Kuoron juhlavuonna, 2010, ilmestyi Lohjan kirkkokuoron ja seurakunnan musiikkityön vaiheita 1872-2010 käsittelevä Juhana Saarisen toimittama 290-sivuinen historiikki, jota on myytävänä ( á 30 € ) Lohjan kirkkoherranvirastossa.

Historiikki sisältää monipuolista tietoa kuoroa johtaneiden kanttorien työstä ja elämästä. Teos kuvaa kuorotoiminnan lisäksi muuta seurakunnan musiikkityötä ja seurakunnan järjestämia juhlia 1872-2010, johon kokonaisuuteen kuoron ja kanttorien toiminta on aina kiinteästi liittynyt.

 

TERVETULOA MUKAAN MYÖS UUDET LAULAJAT!!

Lohjan kirkkokuoron harjoitukset käynnissä kappelisali Pikku-Laurissa
Harjoitukset Pikku-Laurissa

Ota yhteyttä