Lohjan kirkkokuoro

Lohjan kirkkokuoro on paikkakunnan vanhin kuoro. Sillä on käynnissä 131. toimintavuosi, ja se on yksi Suomen pitkäikäisimmistä kirkkokuoroista.

Harjoitukset ja esiintymiset

Kuoro harjoittelee keskiviikkoisin klo 17.3019 pääasiassa Pikku-Laurissa. Tapaamme siellä laulun merkeissä vain terveinä ja mielellään kahdesti rokotettuina.

Kirkkokuorossa on yli 40 laulajaa. Ohjelmisto painottuu neliäänisiin perinteisiin sekä uudempiin kuorolauluihin. Kuoroon otetaan pienen laulunäytteen kautta mielellään uusia laulajia aina toimintakauden alussa syyskuussa ja tammikuussa. Kuoroa johtaa kanttori Timo Saario, jolta voi tiedustella kuoroon liittyvistä asioista.

Kuoro esiintyy messuissa ja musiikkitilaisuuksissa.

Juhlavuoden historiikki

Kuoron juhlavuonna 2010 ilmestyi Lohjan kirkkokuoron ja seurakunnan musiikkityön vaiheita 18722010 käsittelevä, Juhana Saarisen toimittama 290-sivuinen historiikki, jota myydään Lohjan seurakuntatoimistossa 30 euron hintaan.

Historiikki sisältää monipuolista tietoa kuoroa johtaneiden kanttorien työstä ja elämästä. Teos kuvaa kuorotoiminnan lisäksi seurakunnan muuta musiikkityötä ja seurakunnan (vuosina 18722010) järjestämiä juhlia, joihin kuoron ja kanttorien toiminta on aina kiinteästi liittynyt.

TERVETULOA MUKAAN UUDET LAULAJAT!!

Lohjan kirkkokuoron harjoitukset käynnissä kappelisali Pikku-Laurissa
Harjoitukset Pikku-Laurissa