Utbildning

Under hjälpledarutbildningen diskuteras både Bibeln och allmänna livsfrågor. De som deltar i utbildningen får god vägledning både som kristna och som medlemmar av samhället, familjen och kamratkretsen.

Som hjälpledare får man dela med sig av det man själv har fått och lärt sig. Traditionellt sker det här på skribaläger, men nuförtiden används hjälpledarkurserna också till att utbilda ledare för församlingens söndagsskola, klubbar och läger.

Den som gått i skriftskolan kan gå med i hjälpledarverksamheten och bli hjälpledare. Som hjälpledare har man ett ansvar för deltagarna på lägret och får samtidigt också själv uppleva skriftskolan på nytt, ur en annan synvinkel.

Hjälpledarna finns till för skriftskoldeltagarna. De lyssnar, inspirerar, skapar en känsla av samhörighet, informerar och står för program

ungd

Kommande samlingar hösten 2019