Vigsel

När du vill gifta dig, tag kontakt med Lojo församlings pastorskansli (Larsgatan 40 eller (019) 32 841). I kansliet kan du samtidigt komma överens om vigselprästen och möjliga reserveringar av församlingens utrymmen.

Hinderspröving på pastorsexpeditionen

De som tänker ingå äktenskap anhåller tillsammans om hindersprövning för äktenskap antingen hos brudgummens eller brudens magistrat. Medlemmar av den evangelisk-lutherska kyrkan kan besöka kyrkoherdeämbetet på någonderas hemort. Hinder för ingående av äktenskap är bl.a. om man inte har fyllt 18 eller om man redan är gift. Äktenskap är inte tillåtet mellan nära släktingar. I vissa särskilda fall behöver man tillstånd av justitieministeriet för att få ingå äktenskap.Vigsel kan förrättas då brudparet har fått intyg över hindersprövning för äktenskap. Man kan få intyget tidigast den sjunde dagen från det att man begärt hindersprövningen. Intyget är i kraft i fyra månader. Intyget ger man till vigselförrättaren.

bröllopsparet håller händer