Nimikkosopimukset

Seurakuntien tekemässä lähetyksessä ovat suuressa osassa nimikkosopimukset. Nimikkosopimukset tarkoittavat seurakunnan lähetysjärjestöjen kanssa solmimia sopimuksia, joissa sitoudutaan tukemaan tiettyä lähetystyöntekijää, hanketta tai kohdetta. Näin seurakunnalla on 'omia' lähettejä, projekteja tai lähetystyön kohdemaita maailmalla. Nimikkosopimusta solmittaessa seurakunta sitoutuu tukemaan työtä taloudellisesti (vuosittainen tavoitekannatussumma), sosiaalisesti (yhteydenpito) ja rukouksin. Lähetyksen edustaja ja lähetysjärjestö puolestaan sitoutuvat raportoimaan työn etenemisestä ja tekemään seurakuntaan vierailuja.

Lohjan kantaseurakunnalla on neljä nimikkolähettiä ja kolme nimikkokohdetta. Lisäksi seurakunta tukee vuosittaisten avustusten, kolehtituottojen sekä vapaaehtoisen lähetyskannatuksen kautta Suomen Merimieskirkon toimintaa ja Medialähetys Sanansaattajien farsinkielistä radio- ja televisiotyötä.

Aitamäkien Siperiaan lähetykseen lähteneen perheen perhepotretti. Äiti, isä ja kolme lasta

Aitamäkien perhe -Venäjä

Nimi: Mari ja Markus Aitamäki sekä lapset Anni, Elias  ja Luukas

Koulutus: Mari: Kirkon nuorisotyönohjaaja/sosionomi(AMK)

Markus: Kirkon nuorisotyönohjaaja.

Järjestö: SEKL

Paikka: Novosibirsk (Новосиби́рск), Venäjä (Siperia)

Tehtävä: Aitamäet ovat lähteneet vuonna 2013 Kansanlähetyksen lähettämina Inkerin kirkon palvelukseen Siperiaan.

Muuta: Ennen lähtöään lähetystyöhön Mari ja Markus työskentelivät nuorisotyönohjaajina Lohjan seurakunnassa.

Aitamäkien kuulumisia voi seurata heidän facebook-sivunsa kautta.

Lähetystyöntekijä Miikka Kallio

Miikka Kallio - Venäjä

Nimi: Miikka Kallio

Järjestö: SLS

Paikka: Venäjä

Miikka Kallio työskentelee Viron ja Venäjän aluepäällikkönä. Työ lähetyskentillä alkoi vuosina 2007-2009 Papua-Uudesta-Guineasta, jossa hän toimi suomalaisen ulkomaankoulun johtajana ja opettajana. Suomen Lähetysseuran palveluksessa Kallio aloitti 2011, jolloin hän muutti perheensä kanssa Etiopiaan, missä toimi lukutaitotyössä. Nykyisessä työssään hän on ollut vuodesta 2015 alkaen

Miikka on itsekin asunut perheensä kanssa Pietarissa. Perhe muutti syksyllä 2016 takaisin Lohjalle.

Suomen Lähetysseura on tukenut taloudellisesti Venäjän työalueella Viipurissa toimivan lasten turvakotin Dikonin toimintaa jo usean vuoden ajan. Dikonissa asuu ympärivuorokautisesti yli 20 lasta.

Miikka Kallio iloitsee mahdollisuudesta työskennellä nimenomaan Inkerin kirkon ja Viron kirkon kumppanina.

Rukousaiheet: Inkerin kirkko sekä Viron evankelis-luterilainen kirkko ja sen Lähetyskeskus

Kaakkois-Aasiassa

• Uusi nimikkosopimus Kaakkois-Aasiaan valmistelussa: Lohjan seurakunnassa on sitouduttu tukemaan lähetystyötä Kaakkois-Aasiassa. Nimikkolähettimme Katariina Kiilunen ja Tero Massa palasivat Suomeen joulukuussa Thaimaasta, Bangkokista. Uusi nimikkolähetti-sopimus Kaakkois-Aasiaan ja Mekong-joen alueelle on valmistelussa.
  • "Me Kongilaiset" on Thaimaassa, Kambodzhassa, Laosissa ja Vietnamissa työskentelevien Suomen Lähetysseuran työntekijöiden sivusto. Näillä sivuilla alueen työntekijät kertovat työstään ja elämästään Kaakkois-Aasiassa. Sivuja seuraamalla pääset kiinni paikallisten ihmisten elämään, ajankohtaisiin uutisiin, kuviin, videoihin. Sivuja seuraamalla saat hyvän kokonaiskuvan siitä, mitä lähetystyö on nykyään ja millaista elämä on Mekong-joen alueella. Sivut toimivat myös toiseen suuntaan. Kirjoita kuulumisesi tai kysymyksesi Me Kongilaisille ja he vastaavat Sinulle!

Marja "Maikki" Ochieng - Kenia

Nimi: Marja ”Maikki” Ochieng (os. Hautala)

Perhe: Kenialainen aviomies Bob Ochieng

Järjestö: SLEY

Paikka: Kenia, Kisumu

Osoite: PO.Box 1203, 40100 Kisumu, Kenia

Tehtävä: Kummilapsityön yhdyshenkilö

Työn sisältö: Yhteydenpito kummien ja kummilasten välillä. Yhteistyö kenialaisen orpotyötiimin kanssa (Kenian evankelisluterilainen kirkko). Orpolapsia on projektissa mukana 500 ja heidät on sijoitettu sukulaisten tai seurakunnan työntekijöiden luo asumaan. Maikin työhön voi tutustua tarkemmin hänen bloginsa kautta.