Arkkipiispa Tapio Luoma kiittää luottamushenkilöitä, jotka ovat työskennelleet kirkon hyväksi, ja jotka jäävät luottamustoimesta seuraavalla kaudella pois.

Seurakuntavaalit 2022 tästä tulos

Kiitos kaikille äänestäjille ja ehdokkaille, onnea kaikille valituille kirkkovaltuutetuille uudelle kaudelle 2023-2026!

Seurakuntavaalit 2022: Olet uskottu, toivottu ja rakastettu

Kirkko on yhteisö, jonne kaikki ovat tervetulleita sellaisina kuin ovat. Syksyn 2022 seurakuntavaaleissa seurakuntaasi valittiin uudet luottamushenkilöt, jotka päättävät muun muassa siitä, minkälaista toimintaa seurakunnassa järjestetään ja mihin seurakunnan rahoja käytetään.

Vaalivuoden aikana on herätetty ajatuksia ja keskustelua kolmen valtakunnallisen vaaliviestin kautta: Tulevaisuus tehdään nyt, yhdessä yksinäisyyttä vastaan ja  myötätunnon ääni ajassamme. Miten toivoisit, että omassa seurakunnassasi jatkossa toimitaan? Mikä on hyvin, minkä toivoisit muuttuvan?

Seurakuntavaalit ovat myös arvovaalit. Paikalliset luottamushenkilöt valitsevat maallikkoedustajat kirkolliskokoukseen, joka on koko kirkon korkein päättävä elin.

Luottamushenkilöt päättäjäksi Lohjan seurakunnan kirkkovaltuustoon

Kirkkovaltuusto käyttää ylintä päätösvaltaa. Lohjan kirkkovaltuustoon kuuluu 33 jäsentä. Valtuusto päättää muun muassa talousarviosta, toimintasuunnitelmasta, rakentamisesta ja virkojen perustamisesta.

Suomen evankelis-luterilaiseen kirkkoon kuuluu lähes 3,7 miljoonaa ihmistä. Tähän joukkoon mahtuu hyvin monilla eri tavoilla kirkosta ajattelevia ja maailmaa näkeviä ihmisiä. Kunnioittamalla ja kuuntelemalla toisiamme mahdumme saman katon alle. Suomen suurimman yhteisön tulevaisuudesta päättävät sen jäsenet. Jokaisella yli 16-vuotiaalla jäsenellä on oikeus äänestää seurakuntavaaleissa, ja kaikilla täysi-ikäisillä jäsenillä on mahdollisuus asettua ehdolle. Rippikoulua tai konfirmaatiota ei edellytetä äänestämiseen, jäsenyys riittää. Kirkkoon liittymisen tuli olla rekisteröity 15.8.2022 mennessä.

Vaalikone

Verkosta löytyy vaalikone, joka on auttanut äänestäjiä valitsemaan itselleen sopivan ehdokkaan seurakuntavaalit.fi/vaalikone

Ehdokkaat Lohjan kirkkovaltuustoon lista (epävirallinen) tästä

Tärkeitä päivämääriä

Seurakuntavaalit toimitetaan neljän vuoden välein. Edelliset seurakuntavaalit järjestettiin syksyllä 2018.
Tänä vuonna vaalipäivä oli 20.11.2022. Vaalipäivänä saattoi äänestää vain oman seurakuntasi äänestyspaikassa.

Vaalipäivänä 20.11.2022 äänestysaikaa oli klo 11.00–20.00 ja äänestämään pääsi seuraavissa paikoissa:

• lastenkappeli Pikku-Lauri, Sibeliuksenkatu 2, 08100 Lohja
  • Karjalohjan seurakuntatalo, Keskustie 30, 09120 Karjalohja
  • Nummen seurakuntatoimisto, Rauhanpolku 8, 09810 Nummi
  • Pusulan kirkko, Marttilantie 1, 03850 Pusula
  • Sammatin seurakuntatalo, Pappilantie 1, 09220 Sammatti

Ennakkoäänestys kesti viisi päivää, ja se järjestettiin tiistaista lauantaihin 8.−12.11.2022. Ennakkoon saatoi äänestää kaikissa ennakkoäänestyspaikoissa. Ennakkoäänestysajat ja -paikat tästä.

Äänioikeutettu seurakunnan jäsen saattoi äänestää ennakkoon missä tahansa ennakkoäänestyspaikassa Suomessa ilmoittautumalla vaalitoimitsijalle ja esittämällä henkilötodistuksensa tai muun riittävän selvityksen henkilöllisyydestään.

Lisätietoa vaaleista seurakuntalehdessämme. Vaali-Lohkare avautuu tästä.