Uutiset

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon viestintä välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Suomen evankelisluterilaisen kirkon uutiset tästä

Karjalohjalla kävellään ympäristön puolesta

22.5.2019 13.34

ilmastokävely2019kuva_XL.jpg Pappilanniemi, kuva Katja Tanner

Lohjan seurakunta, tiedote 22.5.2019

Ympäristöasiat otetaan myös seurakunnassa vakavasti. Sunnuntaina 26. toukokuuta järjestetään Karjalohjalla ilmastokävely Pappilanniemeen. Kävelyn tarkoituksena on ottaa kantaa ilmastokysymyksiin. Erityisesti nuoria toivotaan tempaukseen mukaan.

- Haluamme toimia näin ympäristöahdistuksen lievittämiseksi, toteaa Karjalohjan alueneuvoston jäsen Rolf Oinonen

Idea ilmastokävelystä syntyi hänen ja Erkki Helmisen aloitteesta Karjalohjan alueneuvoston kokouksessa.

"Tarkoitus on, että myös Lohjalla yhteisestä ympäristön suojelun halusta ja kirkon strategian mukaisesti", Oinonen painottaa.

Kirkko haluaa vaikuttaa aktiivisesti ilmastoasioissa aktiivisesti. Kirkkohallituksen hyväksymän energia- ja ilmastostrategian mukaan Suomen evankelisluterilainen kirkko tavoittelee hiilineutraaliutta vuoteen 2030 mennessä. Tämän johdosta on Lohjan seurakuntaan perustettu maaliskuussa ilmastotyöryhmä suunnittelemaan ja ohjaamaan ilmastotyötä.  Ilmastokävelyllä seurakunta haluaa ottaa kantaa ja osoittaa, ettei kukaan ole ympäristöahdistuksensa kanssa yksin.

"Haluamme tällä tempauksella osoittaa etenkin nuorille, että teemme jotain toimia ilmaston hyväksi. Esimerkiksi uusia hakkuutapoja voidaan miettiä", toteaa Oinonen.

Ilmastokävely su 26.5. ohjelmaa:

Kokoonnumme Karjalohjan pappilan parkkipaikalla klo 12: tervetulotoivotus ja esittely kirkon ilmastotavoitteista ja pappilan ympäristöstä. Retkieväiden jako ja retkelle lähtö. Matkalla metsäkiinteistön ja perinnemetsän esittely: Miten metsä toimii hiilinieluna ja hiilivarastona? Rolf Oinonen opastaa. Perillä kahvit, mehut ja nuotio. Paluu n. klo 14.30. Tapahtuman järjestää Lohjan seurakunnan ilmastoryhmä ja Karjalohjan alueseurakunta. Kaikki tervetulleita, erityisesti myös nuoret joukolla mukaan!